DELA

Kulturnotiser



Två extra-
föreställningar

blir det av Sottunga hembygdsförenings uppsättning av Robert Liewendahls pjäs ”Gensel”.
– Vi har haft väntelista på folk som vill komma och se pjäsen. Därför har vi nu beslutat att ge extra föreställningar, säger pjäsförfattaren och regissören Robert Liewendahl.
Enligt honom har nu 1.000 personer sett pjäsen på Sunnanberg i Sottunga som tar in 200 per föreställning. Det skulle vara cirka åtta gånger fler än som bor i kommunen.
– Det har varit en aldrig skådad rusning till Sottunga. Eftersom vi lagt ner mycket jobb är det extra roligt att vi får ”credit” för allt slit på det här sättet.
De extra föreställningarna ges klockan 13.30 lördagen den 18 och söndagen den 19 augusti. Från Fasta Åland kan man då åka med färja från Långnäs klockan 12.00 och åka tillbaka med färjan kl. 16.00.



Tre åländska
unga sångare

kan man lyssna på i Sveriges radio P2 den 4 augusti klockan. 20.15. Sofie Asplund, Philip Björkqvist och Freja Frisk sjunger alla i kören i Vadstena-akademins uppsättning av Jacopo Foronis opera Drottning Kristina. Operan spelas på Vadstena slott mellan 4 och 8 augusti, men alla som inte har möjlighet att närvara kan lyssna på samma uppsättning i radio. q



Ett boksamtal
med Laura Karanko
kan man delta i Lemlands bibliotek på torsdag klockan 19.00. Diskussionen har namnet ”Hängmattslitteratur och livsfrågor” och diskussionen cirklar kring läsning och frågor kring John Ortbergs bok ”Kärleken jag längtar efter”. Laura Karanko är sommarteolog i Lemlands församling. q



Katarina Gäddnäs
kan man lyssna på

i radioprogrammet ”Skrivet” i radio Vega söndagen den 12 augusti. I den senaste diktsamlingen ”Venuspassagen” ställer författaren Katarina Gäddnäs ett spörsmål: ”frågan är när man skall stanna kvar / och när det är dags att gå” – i programmet Skrivet av Katarina Gäddnäs närmar vi oss Katarina Gäddnäs poesi i spänningen mellan fotfästelse och rymdfästelse, skriver man i puffen för programmet.
Redaktör är Marit Lindqvist och programmet sänds klockan 15.00. q