DELA

kulturnotiserUtställningen
form.ax,
som samlar det bästa av samtida åländsk formgivning, visades från i dag och nio dagar framöver i Reykjavik på Island. Den är en av flera utställningar i kulturfestivalen Reyfi 2007, som väntas locka omkring 10.000 besökare. Den är en stor och etablerad kultursatsning med brett innehåll; musik, teater, arkitektur, film, design mm.
Form.ax hade sin vernissage i Helsingfors den 31 maj och visades där till den 13 juli. Efter Reykjavik går form.ax vidare till Estland, Norge, Sverige för att återkomma till Åland sommaren 2008 då den skall visas som sommarutställning på Eckerö Post- och tullhus.
Ett trettiotal formgivare ingår i den grupp av utställare som kuratorn Stefan Lindfors valt ut. Finansiärer är Nordens Institut på Åland, Ålands landskapsregering, Nordiska kulturfonden och Svenska kulturfonden. Vandringsutställningen produceras av Nordens Institut på Åland.
Information om utställarna finns också på www.form.ax.Dansläger
på Lemböte
lägergård skall det bli under veckoslutet den 25-26 augusti. Arrangör för lägret är Mariehamns församling och syftet med kursen är att lära deltagarna hur man dansar historiska danser. Kursledaren är Judit Deaki, kantor i församlingen. Mat och logi kostar 25 euro för deltagarna. Mer information kan man få per telefon: 5360 el. 0407448060. Anmälningar tas också emot på samma nummer.Alandia
Strings,
det som tidigare gick under namnet Barnfiolen, har haft terminsstart under denna vecka. Lena Isaksson-Ahlskog, som tar emot anmälningar, berättar att man fått 6-7 nya elever.
Orkestern har flera olika grupper beroende på hur långt deltagarna hunnit. Lärare är som tidigare Marita Sandberg. Fortfarande tar man emot nya anmälningar för hösten., berättar Lena Isaksson-Ahlskog. Man kan ringa henne på 0457-3430220.