DELA

kulturnotiser



Åland Forms
seminarieserie
med inspirerande föreläsningar fortsätter igen efter sommaruppehållet. Måndagen den 27 augusti kl 18.00–21.00 föreläser Fredrik Härén och Alexander Lervik i Ålands lyceum. Härén har på kort tid blivit mycket uppmärksammad i Sverige när det gäller kreativitet och nytänkande. Anmälan bör göras till till: info@april.ax eller per telefon 22 415, senast 27 augusti. Seminariet är kostnadsfritt och kaffe serveras i pausen.
Den 17 september kl. 19 fortsätter serien i Kvarteret I Tiden med att Svante Fagerlund från Avans Partners föreläser om immateriella rättigheter.



Bröderna Krut
och systrarna
Stubin från Åland gör ett framträdande i Louhisalen i Esbo kulturcentrum fredagen den 5 oktober kl. 10. I ett pressmeddelande från Kulturen vid ån i Esbo utlovas ”fartfylld och glad sång och musik med den åländska barnmusikgruppen.”.
Man berättar också att ”bröderna Krut finns ute på den åländska landsbygden. De bor grannar med Systrarna Stubin och har en massa fuffens för sig. De uppfinner saker som andra bara kan drömma om, och de drömmer om att flyga ut i rymden. Deras speciella hemliga vapen är bruna bönor.”
De medverkande är: Ulrika Lind, Peter Hägerstrand, Kim Jansson, Kjell Frisk och Stefan Simonsen som framför barnmusik för hela familjen på klarinett, gitarr/banjo, trummor och tuba ”med litet kryddor från hela världen”.



Ingmar Bergmans
”Höstsonaten”
får nordisk urpremiär på på Svenska Teatern i Helsingfors på fredag, den 24 augusti. Premiären sker på teaterns stora scen och är en del i Helsingfors pågående festspel. I september ges föreställningen på teaterns miniscen. I huvudrollen som Charlotte ses Christina Indrenius-Zalewski.



Kristina Digman
är aktuell i Finströms bibliotek i Godby under augusti. Det man kan ta del av är reproduktioner av Digmans illustrationer. Kristina Digman, som numera också är författare, deltog i Barnens litteraturdagar på Åland i våras och ställde då ut i stadsbiblioteket.



Jan Snellmans
bok ”Bo i Geta” som Nyan skrev om i lördagens tidning säljs även i Pettas bröd- och hantverksbutik, meddelar Karin Eklund i Geta.