DELA

Kulturnotiser

Ålands
kulturdelegation

besökte Vårdö i måndags. Kulturnämndens medlemmar, kulturföreningar och kulturaktiva slöt upp för en träff i Bönehuset. Ett 30-tal personer samlades för att samtala kring kulturfrågor, framtidsvisioner svårigheter och möjligheter.
Besöket är en del av Kulturdelegationens arbete med att förverkliga det kulturpolitiska programmet, meddelar landskapets vikarierande kulturkonsulent Lykke Pörtfors.

Karen Bue,
direktör vid Nordiska kulturfonden, höll i går föredrag i stadsbiblioteket. Hon berättade bland annat om hur kulturfonden kan bidra till att ålänningarna ska känna sig som en del av Norden och hur Nordiska kulturfonden ska kunna stötta ålänningarna i kulturarbetet.

En film producerad
av Fatih Akin vann första priset vid filmfestivalen i Sarajevo. Priset är värt 25.000 euro och det delades ut under festivalens avslutningsfest i lördags, berättar nyhetsbyrån FNB.
Filmen A Man´s Fear of God är en berättelse om en muslim som brottas med sin rädsla för Gud. En överraskad Akin tog emot priset å regissör Ozer Kiziltans vägnar. Kiziltan hade nämligen redan hunnit lämna Sarajevo.
Under filmfestivalen visades sammanlagt över 170 filmer och dokument. Amerikanen Michael Moore visade sin nyproduktion på festivalen och lovade högtidligt kämpa mot krig runt om i världen.