DELA

kulturnotiserCamilla
Heidenbergs
sjumannaband EC uppträder på Mariepark på lördag, den 8 september kl. 19.00.Bandet ger i samma turné också konserter i Helsingfors och i Stockholm med Camilla Heidenbergs kompositioner. Stilen är en blandning mellan jazz, soul, latin, pop och funk i både instrumentala kompositioner samt sånger på engelska och svenska. Turnén arrangeras av Nordens institut på Åland och är det pris som gruppen fick i samband med musiktävlingen musik.ax 2006.
I EC ingår: Camilla Heidenberg, piano, Emilia Nyman, sång, Markus Helander, trummor, Teemu Korpikoski saxofoner, Matti Rantala, bas, Victoria Lindqvist, kör, och Saku Järvinen, keyboards.
Biljetter kan förhandsköpas på Ålandsbanken Citykontoret i Mariehamn.
Som Nyan tidgare berätta släpper EC sin första skiva i höst. Den har spelats in på Åland i Istvan Stenbergs studio. Stenberg fungerar även som ljudtekniker under konserten.Visans vänners
viscafé startar

för hösten på torsdag kl. 19.00 i Café Vreten (Folkhälsans allaktivitetshus) i Mariehamn. De populära viscaféerna startade år 2000 i Bagarstugan men flyttade i fjol till större utrymmen i Café Vreten. Sedan starten hålls viscaféerna första torsdagen varje månad, med uppehåll under sommaren.
Sedan starten har inemot 60 viscaféer hållits och nästan 90 visartister, både lokala vissångare och gästartister utifrån, har uppträtt.
Viscaféerna är öppna för allmänheten.Mariehamn
Winter Jazz
har fått första artisten bokad. Det är det unga jazzbetonade bandet ”Miss Li” som spelar på Stadsbiblioteket i Mariehamn fredagen den 15 februari nästa år, meddelar kulturchef Tom Eckerman.
Bandet består av Linda Carlsson, piano och sång, Clas Lassbo, kontrabas, Gustav Nahlin, trummor, Lars Åhlund, sax och Sonny Boy Gustafsson, gitarr.Fredrika
Runeberg

kan man bekanta sig med på en ny webbsida som Svenska litteratursällskapet i Finland öppnat.
Det är arkivet vid litteratursällskapet som till Fredrika Runebergs 200-jubileum, som firas i år, lanserat webbsidan. Den presenterar Fredrika Runebergs liv, både som författare och hustru till nationalskalden J.L. Runeberg. Webbsidan innehåller även en fullständig utgåva i original av Fredrika Runebergs ”Min pennas saga” och artikeln ”Ett folk som förgåtts”.
Adressen till webbsidan är: www.sls.fi/FredrikaRuneberg/