DELA

kulturnotiserSchablon, lim-
och ådermålning
kan man få veta mer om lördagen den 21 september kl 15.30, under skördefesten på Skeppargården Pellas i Lemland. Det är Sinikka Siekkeli som demonstrerar hur man arbetar med traditionella hantverk i återuppbyggnaden av boningshuset som brandskadades svårt julen 2005. Dessutom kommer föreningsmedlemmar att visa upp huset och berätta om hur arbetet framskrider.
På området hålls samtidigt för andra året i rad Pellas egen skördemarknad med massor av aktiviteter för både barn och vuxna och försäljning av lokalproducerade livsmedel och hantverk.
Evenemanget hålls inom ramarna för skördefestens ”Öppna gårdar” och håller öppet klockan 14-22 båda dagarna. Arrangörer är Skeppargården Pellas och Biblioteks- och kulturnämnden i Lemland.”Kärngubben
från Kökar”,

är beskrivningen på Oskar Carlberg som berättar i Radio Vegas serie ”Människor och minnen” på måndag, den 24 september, kl. 20.30. Serien sänds med anledning av Finlands 90-åriga självständighet.
Det är den legendariska reportern Enzio Zevon som intervjuar Anton Carlberg år 1960. Carlberg föddes för 127 år sedan på Kökar. För Zevon berättade han 1960 om en tillvaro och ett liv som vi idag bara känner till från böcker som ”Stormskärs Maja”. Barndomen på Kökar på 1880-talet var något helt annat än livet där idag.Fotoklubben
Obscura

skall hålla en grundkurs i fotografering med läran om bländaren och slutaren. Som lärare fungerar Olle Strömberg. Kursen börjar i kväll, tisdag kl 18, i fotoklubbens klubblokal, Köpmansgatan 9 i Mariehamn.
Kursen hålls tre tisdagar och är främst för klubbmedlemmar men det finns några platser kvar varför icke medlemmar är välkomna mot en avgift på 10 euro per person. Obscuras grundkurs är ett samarbete med Ålands Bildningsförbund, meddelar klubben.Tyger av
Korpi & Gordon,
det vill säga Maria Korpi och Adam Gordon, kommer att finnas med i visningen när Dd (David Design) öppnar en ny Stockholmsbutik på torsdag den 20 september kl. 18.30-20. Man visar också en möbelkollektion under kvällen. Den nya butiken ligger vid Sankt Paulsgatan 27.