DELA

kulturnotiserBarnens
söndag

i stadsbiblioteket kör igång igen den 7 oktober. Mellan kl 13 och 15 bjuds alla barn på saft och boktårta i samlingsrummet i biblioteket.
I november ges två teatergästspel.. Den 11 november kl 15 ger Teater Allena och Lasse Åkerlund ”Trollet med den gula kepsen”. Ett begränsat antal gratisbiljetter delas ut på bibliotekets barnavdelning från och med den 5 november.
Den 18 november gästas biblioteket kl. 14 av bröderna Svein och Egil Nyhus från Norge som berättar en tecknarsaga ”To menn og en tavle”. Nordens institut är medarrangör. Svein Nyhus har bland annat illustrerat prinsessan Märtha Louises bok ”Varför prinsar och prinsessor har krona på huvudet” som snart kommer på svenska.
Den 9 december kl.14 blir det slutligen en föreställning med Tant Klaver som skall rädda julen.Linda Olsson,
som besökte
stadsbiblioteket i Mariehamn på Kulturnatten och berättade om sin roman ”Nu vill jag sjunga dig milda sånger”, är nu aktuell i litteraturföreningens bokcirkel i Ålands radio. Boken och författarinnan behandlas på måndag, den 1 oktober, klockan 15.03. Anne-Louise Fogelström, Doris Ingman och Leo Löthman utbyter tankar om boken och om författaren, som är svenska men bor i Nya Zeeland – och som har rottrådar i Vårdö

Grundsunda.Hanna Hagmark-
Cooper intervjuas

i det senaste numret av tidskriften Finlands Sjöfart, som utges av Finlands skeppsbefälsförbund. Tidskriften är tvåspråkig och intervjun återges både i en svensk- och en finsk version. I intervjun som är gjord av redaktör Hilkka Kotkamaa berättar Hagmark-Cooper, som är chef för Ålands sjöfartsmuseum, bland annat om sin doktorsavhandling vid universitetet i Hull i England och och sin forskning kring kvinnors erfarenheter som hustrur till sjömän.Åländska
folkmusik-
aktiviteter uppmärksammas i det senaste numret av Finlands svenska spelmansförbunds tidskrift Fiolen Min. Ida Eriksson skriver om Ålands spelmansgilles stämma på Karl Ers byagård medan Siv Ekström berättar om folkmusikgruppen Kvinnfolks stämman i Önningeby, spelmansaktiviteterna kring de åländska landskapsdagarna i Helsingfors och sjödagarna i Mariehamn.