DELA

kulturnotiserHållbara motiv
efterlyser Agenda
21-kontoret i den konsttävling som man nu utlyst. Konsttävlingen genomförs för att illustrera ett utskick med information om hållbar utveckling som kommer att sändas ut till samtliga åländska hushåll senare i höst. Utskicket har formen av ett vykort i storlek A5 med information på baksidan. Motivet på framsidan ska alltså på något sätt beröra hållbar utveckling.
Bidragen tas emot av Agenda 21-kontoret fram till den 19 oktober. En jury utser det vinnande bidraget den 22 oktober. Bidragen behandlas anonymt. Om många bidrag lämnas in kommer dessa att ställas ut i Stadsbiblioteket i november.
Det bidrag som väljs belönas med 500 euro och användas för att illustrera vykorten.
Maximalt två bidrag får lämnas in per deltagare. Mer information samt regler för tävlingen finns på Agenda 21-kontorets hemsida (www.agenda21.ax) under vinjetten ”på gång”. oPå lördag gästas
jazzklubben av
Jumping Jacks med Anders Linder. Bandet gjorde succé på klubbens Trettondagsbaluns i januari i år och kommer nu åter för en helkväll på Restaurang Pommern.
Jumping Jacks är ett dixie-swingband med rötterna långt ner i 50-talets skoljazz i Stockholm. Man framför en svängig och dansant musik. Med sig har bandet Anders Linder som trakterar såväl klarinett som saxofon. Han lär också bjuda publiken på ett och annat sånginslag.
– Jazzklubben gläds över att åter få bjuda sin publik på en härlig jazzupplevelse och hälsar alla, gamla som nya gäster, välkomna till Restaurang Pommern på lördag, skriver Maria Stenberg i ett pressmeddelande.Höstkonsert
i Finström
blir det på söndag, den 14 oktober kl. 19. På Breidablick kan man då få lyssna till sopranen Jenny Carlstedt med Marcus Boman vid pianot. På programmet står bland annat stycken av Wolfgang Amadeus Mozart, Gustav Mahler och Jean Sibelius, meddelar kultur- och bibliotekschef Fredrika Sundberg.Nordiska rådets
filmpris går i år
till den danska filmen ”Konsten att gråta i kör”. Filmen är regisserad av Peter Schönau Fogh och handlar om en elvaårig pojkes desperata försök att hålla ihop sin familj. Den bygger på en roman av Erling Jespen.