DELA

kulturnotiserKonstens Åland
skall samlas i en
ny broschyr som görs i samarbete mellan Ålands konstförening och Ålands turistförbund. Målgruppen är enskilda turister, grupper och bussresenärer. Broschyren, som turistförbundet distribuerar i 5.000 exemplar under våren, skall innehålla uppgifter om gallerier, museer och ateljéer som kan besökas under bestämda öppettider.
I det nya numret av konstföreningens medlemsblad I vått & torrt efterlyser man intresserade. Marlene Lindbäck i föreningen kan kontaktas.Även Åland
får jazzbesök
under den nordiska turné som nu sjösatts med stöd från Nordiska kulturfonden. Nordiska jazzmusiker skall sändas kors och tvärs i Norden mellan den 25 januari och 17 februari.
Det är fyra olika orkestrar som kontrakterats för turnén: Mathias Eick, Norge, Wildbirds and Peacedrums, Sverige, Marilyn Mazur Project, Danmark och Music Music Music från Sverige med en norsk solist. Var och en av orkestrarna gör cirka sju spelningar och totalt bjuds det på 20 konserter.
Turnén omfattar Finland, Åland, Sverige, Norge och Danmark.”Matts Stenlund
och Janina
Berman gör sina rollfigurer till hela människor”. Det skriver Hanna Hjelt i tidningen Västra Nyland om de två skådespelarnas insatser i Olof Willgrens pjäs ”Ensam rävhane söker hona” som nu turnerar i Åbo Svenska Teaters regi i Åboland och Västra Nyland. Uppsättningen hade, som bekant, sin urpremiär i Mariehamn i våras.Till kvällens
konsert i

S:t Görans kyrka i Mariehamn med stråkkvintetten Virtuosi di Kuhmo, vilonisten Pekka Kuusisto och gitarristen Ismo Eskelinen, båda välkända och med internationella karriärer, finns ännu ett antal platser kvar. På måndagen konstaterade Ann-Marie Weyand-Alm i kulturföreningen Katrina att förköpet gått ovanligt bra, men att det fortfarande fanns ett antal platser kvar. Bland annat har det skett en del avbokningar på grund av sjukdom. Ett antal biljetter kommer också att finnas kvar för försäljning direkt vid ingången.
Rosi Djupsund i föreningen påminner för sin del alla gitarrintresserade om Ismo Eskelinens framförande av ”100 Greatest Dance Hits” av amerikanen Aaron Jay Kernis och Gitarrkvintett nr 4 i D-dur ”Fandango” av Luigi Boccherini.
Pekka Kuusisto på violin och och stråkkvintetten avslutar konserten med Vivaldis Årstiderna.