DELA

kulturnotiser



En skriv-akut
skall Ålands
biblioteksförening medverka med på den åländska bokmässan på lördag i Ålands lyceum. Skriv-akuten består av ett föredrag av Jan-Erik Berglund och en workshop kring skrivande med författarkort, berättar Gunilla Jansson i biblioteksföreningen.
Föredraget hålls kl 12.00-12.30 i biblioteket på handelsskolan och handlar om hur man skriver korta slagkraftiga texter, till exempel insändare, debattartiklar, kåserier, krönikor och liknande.
Efteråt kl 12.30-14 kan man pröva på att skriva korta texter på tre minuter med inspiration från ”Författarkort”. Berglund ger feedback på det som skrivits. Alla kan vara med, inga förkunskaper behövs.
Anmälan till workshopen sker på plats i biblioteksföreningens monter eller vid ”Skrivarbordet”. Frågor om programmet ställs till Gunilla Jansson på telefon 040 532 64 91.



”Måsen” flyttas
till stora scenen

på Dramaten i Stockholm meddelar teatern nu. Föreställningen som gått på Elverksscenen hamnade ju för en tid sedan i rubrikerna när Mikael Persbrandt utan förvarning hoppade av föreställningen.
Enligt teatern är det det stora publiktryck som uppstått som motiverar flytten till Stora scenen. Pjäsen spelas på Elverksscenen till den 4 januari men när vårsäsongen inleds den 30 januari är det på Stora scenen. I Uppsättningen medverkar: Stefan Larsson/Johan Holmberg, Marie Göranzon, Jan Malmsjö, Ingela Olsson, Anita Wall, Ellen Mattsson, Johan Lindell, Mats Flink, Jan Waldekranz, Henrik Svalander och Magnus Westling. För regin står Stefan Larsson.



Musik från
Alandia Jazz

kan man lyssna till i ännu ett program från festivalen i radio Vega på söndag, den 11 november, kl. 19.30. Det är, liksom i tidgare program Åke Grandell som är redaktör och Micke Ahlskog gjorde inspelningen i Islandia i somras. I programmet presenteras Fredrik Lindborgs kvartett med Lindborg på tenorsaxofon, Gustav Lundgren på gitarr, Kenji Rabson på bas och Moussa Fadera på trummor.



Kenneth Greve
föreslås bli

konstnärlig ledare för Nationalbaletten. Styrelsen för stiftelsen för Finlands nationalopera har beslutat föreslå Greve som är premiärdansör och balettmästare vid Kungliga baletten i Danmark