DELA

kulturnotiserVäskor i
många former
kan man just nu se i en utställning i Finströms bibliotek i Godby. Det är Mona Sundberg, Ringa Mari Sundberg och Fredrika Sundberg som visar 26 olika väskor, alla nytillverkade av överblivet material från bland annat mattrasklippning och olika syprojekt.
– Målet med utställningen är att inspirera andra till att använda det man har i garderoben och byrålådan för att skapa roliga och personliga handväskor, säger Fredrika Sundberg.
Väskorna är gjorda i olika tekniker såsom lappteknik, broderi, vävning, tygtryck, stickning och flera har inslag av ryateknik.
Till de mer ”udda” hör en discoväska gjord av cd-skivor, en väska tillverkad av en gammal bokpärm och ”Midsommardansen” som är en handväska i form av en midsommarkrona.
Utställningen visas till den 29 november under bibliotekets öppettider.Musikcafé i
Önningebymuseet

blir det med sång och instrumentalelever från Ålands musikinstitut på torsdag, den 15 november, kl. 19.30. Det bjuds på sång- och instrumentalmusik av elever till lärarna Jenny Ravali, Catherine Frisk Grönberg, Bertil Andersson, Siv Ekström och Kjell Frisk. Uppträder gör också folkmusikgruppen Polkan går, körerna Capella Vocalis, barnkören och olika band. Kaffeserveringen under konserten ordnas av Önningebymuseets vänner. Entrén är fri.Maja Sundblom

är det som håller fotoutställning på biblioteket i Föglö just nu. I lördagens tidning där vi berättade om utställningen blev förnamnet fel. Utställningen med ett tiotal bilder i färg och svartvitt pågår tills vidare och kan ses under bibliotekets öppettider.