DELA

kulturnotiserEn jubileums-
konsert till minnet
av Dietrich Boxtehudes (1627-1707) födelse för 300 år sedan ges på söndag, den 18 november, kl. 19 i S:t Görans kyrka. Körverk och orgelmusik står på programmet.
De som framträder är Oratoriekören, ledd av Kaj-Gustav Sandholm, Novemberkören, ledd av Judit Deáki, samt Adam Kiss på orgel, Catherine Frisk Grönberg, sopran, Martin Lundberg, bas, Chris Sundblom, violin, Stephan Kemetter, altviolin, Kristoffer Arvidsson, cello och Kjell Frisk, fagott. Medverkar gör även en dansgrupp och programmet presenteras av Erland Mattsson. Jan-Erik Karlström hälsar välkommen till konserten.
Eftersom tiden i ett tidigare skede var utsatt till kl 16 ber arrangörerna publiken särskilt uppmärksamma att konserten nu ges kl. 19.Rita Jokirantas
ljusinstallation

”Trädet” är åter i gång på Biblioteksplanen mellan Stadsbiblioteket och Medis. Installationen uppfördes för första gången år 2004 inför bibliotekets 14:e födelsedag, berättar kultursekreterare Mervi Appel.
– Idén med konstverket är att under den mörkaste årstiden på ett konstnärligt sätt belysa det annars mörka området samt erbjuda konstupplevelser i människors vardagsmiljö.
Installationen, som blivit mycket uppskattad, kommer att finnas kvar till början av mars 2008.Önningeby-
museets vänner
och Önningeby hembygdsförening arrangerar lördagen den 12 januari en resa till utställningen ”Konstnärer i Önningeby” och utställningen ”Anders Wiklöfs samling” i Amos Anderssons Konstmuseum i Helsingfors. Utställningarnas kurator Kjell Ekström guidar. Resan är en endagsresa och arrangeras med Air Åland.”Åland fredsåret
1945” är en gratis-
kurs som Medis bjuder på tisdagen den 20 november kl. 18-20 i Ålands museums filmsal. Fil.dr. Kenneth Gustavsson föreläser, på basen av opublicerat arkivmaterial, om Åland 1945 och kontrollkommissionens verksamhet. Anmälningar bör göras till Medis kansli tel. 531 620.Åland finns med
i serien om

Finlands geografi i den finlandssvenska tv:n, FST5. I det näst sista – trettonde programmet – som sänds den 20 november kl 17.15 besöks Åland. Serien sänds också som skol-tv tisdagar kl 10 och torsdagar kl. 10.40.