DELA

kulturnotiserJuha Pykäläinen
och Posten Åland
har kommit på andraplats i en stor frimärkstävling. Den tyska filatelitidningen Deutsche Briefmarken-Revue har för trettonde gången arrangerat tävlingen ”Europas vackraste frimärke”. Posten Åland kom på en andraplats med Juha Pykäläinens frimärke ”Drottningkleven” från 2008.
Tävlingen arrangeras varje år och de europeiska postverken får själva välja vilket frimärke de vill delta med. För omröstningen om det vackraste frimärket 2008 hade 20 postverk skickat in ett bidrag.
Tyskland vann med ett frimärket som föreställde isbjörnen Knut som för några år sedan fick mycket uppmärksamhet.Orgelfestivalen
inleddes med
med traditionell festhögmässa i Eckerö kyrka i söndags. Sofie Asplund, sopran, och Henryk Gwardak, orgel, medverkade. Celebrant var Mårten Andersson.
I dag, måndag, kl. 12 fortsätter festivalen med en lunchkonsert i S:t Görans kyrka där man också kan höra Sofie Asplund, och på orgel Dag-Ulrik Almqvist.
Orgelfestivalens öppningskonsert hålls i kväll kl. 20 i Vårdö Bönehus där Dag-Ulrik Almqvist också medverkar. Kjell Frisk spelar flöjt och fagott. En ändring i öppningsprogrammet är att sångstuderandena Elina Granlund, Erica Granlund och Sara Strandberg framträder i stället för förhandsannonserade Catherine Frisk Grönberg och Freja Frisk.
En annan ändring i festivalprogrammet är att Henryk Gwardak ersätter organisten Andrew Canning i onsdagskvällens sena konsert (kl. 22) ”Till himlen med lovsång” med Oratoriekören i Jomala kyrka.
Hela festivalprogrammet och annan information om festivalen och de medverkande finns på festivalens hemsida. Under adressen www.alfest.org finner man den..En kortvarig
fotoutställning

öppnar på fredagen, den 2 juli, kl. 17 i Geta Skinnarböle. Det är fotograferna Ingmar Lundberg och Anders Westerlund som under cirka två veckor ställer ut sina bilder i Atelje Ström..