DELA

kulturnotiserCecilia Aaltonen-
Lindblom ställer
ut akrylmålningar i Medimars väntutrymmen i Mariehamn mellan den 5 och 28 november. Utställningen som hon kallar ”Klippor” har sin vernissagen på tisdag, den 4 november kl. 18-20.
– Det är sommarmotiv, klippor och hav i de målningar jag gjort i sommar vid stugan på Ramsholmen i Klemetsby, säger Cecilia Aaltonen-Lindblom.
Med på utställningen finns också en del tidgare målningar, sammanlagt ett trettiotal.
– Målet med mitt målande är ju att skapa sådant som får betraktaren på gott humör, att känna lugn och harmoni. Därför tror jag att mina målningar passar bra på Medimar även om jag inte hade planerat att ställa ut just där, säger Cecilia som också visade sina målningar under skördemarknaden i Lumparland.Vem bakar bästa
pepparkaksfyren,
undrar Ålands sjöfartsmuseum som för andra året i rad ordnar en tävling om Ålands finaste pepparkaksfyr.
– Precis som förra året är tävlingen öppen för alla och vinnaren koras på Sjöfartsmuseets julbasar tisdagen den 9 december, meddelar museet.
Tävlingen är ett samarbete med Finlands fyrsällskap och första priset är en dagsutflykt för två till Märkets fyr. Förra året kom tre bidrag in och vinnare var Martina Mannström.
För mer information kan man kontakta Hanna Hagmark-Cooper på telefon 19 930, eller via epost: e-post: hanna@sjofartsmuseum.ax.Åländskt
etreprenörskap

är temat för en film som Ålands Radio och TV visar i kväll, fredag, kl 20 i Ålandskanalen över Smedsböle i IP-TV och i lokalkanalen över MCA:s analoga nät. ”Korta nätter”, heter filmen, som är gjord av Kalle Wetterström och Kaj Grundström på TV-Åland. Filmen visas i repris onsdagarna 5 och 12 november kl 20. Då flyttas sändningarna över MCA till det digitala nätet.
Ålands Radio och TV kommer dessutom att visa delar ur Per-Ove Högnäs filmproduktion under de följande onsdagarna kl 20 fram till jul.Maria Antman har
gjort scenografin
till Teater Viirus och Blaue Fraus samproduktion ”Jag är din flickvän nu”, enligt Borgåbladet ett ”revyaktigt och humorbetonat läggpussel”. För regin svarar Anders Larsson.Journalisten
Stefan Lundberg
och fotografen Leif Weckström på Hbl har gett ut en väderbok. Boken innehåller fakta om flora och fauna och om hur de påverkas av klimatförändringen. Dessutom finns det en dagbok där läsaren själv kan föra bok över vädret och göra anteckningar, skriver SPT-FNB.