DELA

kulturnotiserEsbo sångkör
gästar Cantilena

och ger en gemensam konsert i Ålands musikinstitut på lördag kl 19.
Esbo Sångkör är en blandad kör, grundad 1892. Kören har deltagit i otaliga finlandssvenska körevenemang runt om i landet. Konsertresorna har sträckt sig till de nordiska länderna och senast till Estland. Barbro Smeds är körens dirigent sedan 2003.
Kören består av 30 sångare som flitigt är med på övningarna och deltar aktivt i konsert- och festarrangemang. Medlemmarna är främst från Esbo och Kyrkslätt.
Repertoaren är mångsidig, det finns sånger av alla slag; men de gamla vackra folkvisorna har också bevarats.
Barbro Smeds och Cantilenas Elisabeth Karlsson är dirigenter vid lördagens konsert.Hitchcock-komedin
De 39 stegen kommer

snart till Åland. Åbo Svenska Teater har under hösten framgångsrikt turnerat med pjäsen som tagits väl emot.
Ålandspremiär blir det på Stadshuset i Mariehamn kl 19 tisdagen den 18 november. Pjäsen spelas ytterligare fem gånger på Åland. qÅländska konst-
hantverkare gästade

i helgen Luleå Hantverksmässa i tre dagar. Camilla Rosenberg presenterade sina fårskinns- och ullprodukter och Gunnel Nilsson stenarbeten, tennsmide och stickade vikingasmycken. Mässan var välbesökt och de åländska produkter uppskattade.
Ungefär 100 utställare deltog i mässan. De flesta utställarna var från Sverige men några företagare från Österbotten. Rosenberg och Nilsson var de enda åländska representanterna.
– Hantverksmässan har gett oss bra erfarenheter och mässan har varit inspirerande, skriver de i ett pressmeddelande. q”Närbild” är
samlingsnamnet på

Thomas Sandells fotoutställning som visas i Finströms bibliotek hela november.
Thomas Sandell har fotograferat sedan mitten av 1980-talet och det här är hans andrautställning.
– Den här gången har han fångat livet med ett närbildsobjektiv. Fotografierna kittlar betraktarens fantasi. Här kan man hitta varulvar, talltårar, blodtörstiga monster och nyfikna antenner. Vad de egentligen föreställer går nog att lista ut även om Thomas med hjälp av närbildsobjektivet har fångat naturen ur ett perspektiv som vi normalt inte betraktar den, skriver biblioteket i ett pressmeddelande.
Utställningen kan ses under bibliotekets öppettider måndag–torsdag kl 12–20. q