DELA

kulturnotiserEn Kökarkvinna
avbildas på en av
de målningar som finna med i den utställning med konst av Georges von Swetlik som har vernissage på Brändö bibliotek på fredag, den 2 juli, kl. 16. Nyan skrev om utställningen och von Swetlik den 24 juni och nu kan Siw Sommarlund meddela att man kommit fram till att målningen från 1946 avbildar Vivi Karlström från Klockars i Kökar Karlby. Med på utställningen finns också en landskapsmålning från Kökar.Ingmar Lundberg och
Anders Westerlund
ställer ut fotografier i Tia Itkonens Ateljé Ströms i Skinnarböle i Geta. Utställningen har sin vernissage på fredag, den 2 juli, kl. 17.
Ingmar Lundberg har gett sin del av utställningen namnet ”En gåtfull trio” medan Anders Westerlund kallar sin ”Bonjour Tristesse”.
Westerlunds bilder är tagna i fjol på hans arbetsplats, administrationsbyggnaden på Norrlands universitetssjukhus. Huset är ganska slitet och bortglömt med eftersatt underhåll.
Lundberg visar tre färgbilder, alla tagna 2008. I alla tre har fotografen särskilt lyft fram de tredimensionella effekterna.
Ateljé Ströms i Skinnarböle finner man två kilometer söder om, Geta kyrka. Utställningen pågår till den 11 juli.Damkvartetten
Divina Musica
från Liperi nära Joensuu, som framträder på Franciskusfesten på Kökar i helgen, är specialiserad på gregoriansk sång och ortodox kyrkomusik. Den sjunger den även profan musik och uppträder ofta i tidsenliga kläder.
Under Franciskusfesten ger Divina Musica två konserter, en på fredag kväll och en på lördag kväll och håller röstmeditation för allmänheten under lördag eftermiddag.
Redan i kväll, torsdag, kl. 19 finns det också en möjlighet att lyssna till kvartetten i Hammarlands kyrka.