DELA

kulturnotiserNette Talsi,
sommarålänning
från Ekenäs med stuga i Geta och tidigare under en period boende i Godby, har gett ut en cd-singel. ”Stanna kvar” heter den, liksom skivans första spår. Den andra låter heter ”Livets gåva”. Båda har text av J. Talsi och musik av honom och Niklas Rosström.
På singeln medverkar musikerna Niklas Mansner, gitarr, bas, trummor och keyboard, Niklas Rosström, piano och kör samt Anna-Maria Borgar, kör.Aidan Chambers,
internationellt
prisbelönt författare och litteraturpedagog. är på väg till Åland.
Aidan Chambers är en outtröttlig förespråkare för att barn och ungdom ska få tillgång till bra böcker och han är känd över hela världen som en god föreläsare, berättar skolbibliotekarie Elspeth Randelin.
– Tisdagen den 6 oktober kl 19.00 föreläser Chambers på Högskolan Norra, Neptunigatan 17. Gratisföreläsningen vänder sig speciellt till verksamma och blivande lärare och bibliotekarier men även andra intresserade är givetvis välkomna, säger Randelin.
På onsdag, den 7 oktober kl 19.00 föreläser Chambers i Hotell och restaurangskolans auditorium. Även denna föreläsning är gratis och vänder sig speciellt till alla vuxna i barnens läsliv.
– Före föreläsningen är det möjligt att ta en kopp kaffe och diskutera barnens läsning, säger Randelin.
Föreläsningen ordnas inom projektet ”Livslångt läsande”, Föreningen hem och skola vid Ytternäs skola och i samarbete med Förbundet hem och skola, Högskola på Åland/Öppna Högskola samt Ålands Biblioteksförening.Barbiedockan
skall ha huvudrollen
i en planerad film, skriver FNB-AFP. Universal Pictures har tecknat ett kontrakt med leksakstillverkaren Mattel om filmen. Filmbolaget har dock ännu låtit bli att avslöja Vem man har i åtanke för rollerna som Barbie och Ken.