DELA

kulturnotiserMatts Stenlund
har tagit up
föreställningen ”Siilikotten” igen och spelar främst i dagisar. ”Siilikotten”, som Stenlund gjorde tillsammans med regissören Patrik Drake och textförfattaren Margareta Thun, har han tidigare spelat på bland annat Wasa Teater och Åbo Svenska Teater. På Åland gav han den senast för drygt tio år sedan.
Pjäsen handlar om en igelkott och hans goda vänner. Det är en föreställning som handlar om vänskap, rädsla och kärlek och även ger åskådarna verktyg för att bearbeta sina egna rädslor. Den är uppbyggd så att de barn som ser den skall få ha roligt.
”Siilikotten” har en speltid på cirka 35 minuter och är avsedd för barn från fyra till åtta år.Ann-Gerd Steinby
är gäst i ”Orden
i Norden” som i kväll, onsdag, kl 19.30 fortsätter i Alandicas foajé i Nordens instituts regi. Ann-Gerd Steinby är i höst aktuell med två böcker, ”Fantastiska Finland”, som presenterades i gårdagens Nyan, och en bok om Anni Blomqvist. Ann-Gerd Steinby samtalar med Katarina Gäddnäs om sitt författarskap och om boken ”Stormskärets Anni”.Ålands Radio
spelar lokalt
bandade konserter under rubriken ”Musik för öppna öron” på tisdagar och fredagar under hösten. Konserterna ges i Förmiddax musiktimme efter nyheterna kl. 9.30.
På tisdagarna blir det klassisk musik och på fredagarna jazz. Tisdagskonserterna innehåller till exempel musik från årets Katrinakonsertserie och Orgelfestivalen. I fredagskonserterna blir det bland annat bandningar från Alandia Jazz.En inspirationsdag
för musiklärare
arrangeras Ålands sång- och musikförbund på Lemböte lägergård på fredag kl. 11-17. Som inspiratör har man bjudit in Johan Sundqvist, musiklärare i Korsholm, utbildad vid Sibeliusakademin och författare till flera musikböcker. Anmälningstiden har gått ut men det finna ännu plats för fler deltagare.