DELA

kulturnotiserKonserten från
Alandicas invigning

i april i år kan nu återupplevas i en tv-sändning i den lokala Ålandskanalen. På fredag kväll kl 20 med repriser den 4 och 11 november vid samma tid ges Felix Mendelssohns ”Lobgesang” Det var TV Ålands Kaj Grundström och Kalle Wetterström samt Radio Ålands ljudtekniker Micke Ahlskog som stod bakom inspelningen.
Grundström säger till Nyan att man ville föreviga konserten som, under Kaj-Gustav Sandholms ledning, bjöd på en kör om 160 åländska sångare plus ett fyrtiotal professionella musiker från Stockholm och Åland.
– En mäktig konsert, säger Grundström.Leo Löthman
representerar Finland
tillsammans med sverigefinska författaren Solja Krapu i det nordiska berättarslam som hålls i Köpenhamn den 29 november. Solja Krapu har tidigare framgångsrikt deltagit i Poetry Slam i Sverige och också besökt Åland i det sammsnhanget. Leo Löthman vann tidgare i höst det berättarslam som ordnades i Åbo.Jennie Elevall och
Caroline Pipping
arrangerar en workshop för unga flickor i åldern 13-16 år på Lemböte lägergård fredagen den 6 och lördagen den 7 november. Man startar fredag kväll kl. 17 och avslutar det skapande dygnet på lördag kl. 22.
Jennie Elevall är skapande verkstadspedagog och Caroline Pipping bildkonstnär och resanterapeut.Workshopen stöds med bidrag från landskapets kulturdelegation.
– Vi skall på ett lustfyllt sätt tillsammans utforska temat frihet, genom skapande verksamhet som lek med prestationsdjävlar, drama, tillverkning av Nature-buddy-masker i gips och genom att bara slappna av och ha roligt tillsammans, skriver arrangörerna.
Avsikten är att ge tjejer i den här åldern möjlighet och utrymme att upptäcka mer av sina inre kreativa resurser och potential, bortom prestation och krav. oSunds bibliotek
håller just nu

en utställning till minnet av Valny Hedberg (19015-2005) från Prästö. Man ställer ut en del böcker ur hennes bibliotek samt hennes folkdräkt.
Samtidigt visar biblioteket resultatet av den forskning kring rymden som Sunds skola klass 1 och 2 har utfört. Dessutom visar avdelning tre vid Tosarby daghem akvareller med höstfärger och barn ur familjedagvården i Sund konstverk med höstlöv.