DELA

kulturnotiser



Ann-Christin Waller
och Anni Wikberg
är klar med sin nya bok om ”kollorna”. Boken har de gett namnet ”Fjärror i kollornas värld”. Det är den andra boken om kollorna i fjol kom ”Kollorna och Viktigpetter”. Ann-Cristin Waller har skrivit texten och Anni Wikberg står för illustrationerna.
Den nya boken firar Waller och Wikberg på lördag kl 13 med ett litet dockspel och boksignering i Mariehamns bokhandel. I dockspelet ingår gamla bekanta som Storkollan och Viktigpetter, men också en liten nykomling – en ”fjärra”.



Monica Palme
visar akvareller
i en utställning på Godby hotell som pågår under november och december. Utställningen kallar hon ”Årstiderna” och den är indelad i fyra avdelningar med tio målningar i varje: vinter, vår, sommar och höst.
Monica Palme berättar att det genomgående är fråga om naturmotiv ”i våra nordiska färger”. Träd hör sedan länge till hennes favoritmotiv och finns också med här. I tidigare utställningar har Monica Palme målat fåglar, bland annat ugglor, och både fåglar och djur finns med i en del av de akvareller hon nu visar.



Journalisten
och författaren
Magnus Londen kommer inom kort med en ny bok där han samlar sina kolumner. Boken som kommer på hans eget förlag Sektorn Press heter ”Med draget svärd … och sjuttiosju andra kolumner”.
Boken kommer att kunna beställas via magnuslonden.net men finns naturligtvis också i bokhandeln.
Londen ger i december ut sin Sibirienbok , ”Till världens ände”, från 1997 som ljudbok med inläsning av skådespelaren Elmer Bäck.
Det var Magnus Londen som tillsammans med Joakim Enegren och Ant Simons stod bakom det uppmärksammade bildverket med gamla turistaffischer ”Come to Finland”, med material också från Åland, som utkom 2007.