DELA

kulturnotiserTvå ålänningar
deltar denna gång
i den internationella biennalen i Florens som invigdes i lördag med Italiens president som beskyddare. Barbro Eriksson från Lemland och Caroline Pipping från Åland har arbeten med på utställningen som denna gång samlar 643 bildkonstnärer och skulptörer från 78 länder.Deltagarna väljs ut på basen av presentationer som konstnärerna gör på internet. Biennalen i Florens arrangeras, som namnet antyder vartannat år – i år för sjunde gången
Caroline Pipping ställer ut två oljemålningar ur sitt projekt ”Tusen och en Buddha”, medan Barbro Eriksson visar en textil installation kallad ”The dress”.
En specialutställning med tre speciellt utvalda konstnärer arrangeras utanför den stora utställningen. Barbro Eriksson, tillsammans med Paul Lorenz från USA och Danielle Lindsay från Japan, nominerades till årets specialutställare ”Outside”.

Hela 3.200
personer såg
Robert Liewendahls ”Rödlack och blåljus” med Teaterföreningen i Mariehamn. Med ett fullsatt genrep inberäknat gavs komedin i 18 föreställningar på stadshusscenen, den sista i lördags.
– Det är jätteroligt att det kom så mycket folk. Det visar att det behövs komedier också. Vi behöver får skratta i höstmörkret, säger Liewendahl.
Han har satt upp flera egna komedier tidigare men ”Rödlack och blåljus” är den första som utspelar sig i modern tid.Cantilenakören
gav julkonsert
i Föglö kyrka på självständighetsdagen. På onsdag kväll kl.19.30 ger kören kören julkonserten i Geta kyrka. Frida Söderdahl är dirigent, Andreas Karlsson ackompanjerar och som solister medverkar Elina Granlund och Martin Lundberg. oDokumentären
”Bomarsund 1854”

sänds i kväll kl. 18.30 i repris i den finlandssvenska tv:n FST5. Filmen är regisserad av Jonas Tuominen med Per-Ove Högnäs som producent. Den har även sänts i Sveriges tv vid tre olika tillfällen..