DELA

kulturnotiserMusikinstitutets
dansskola håller

dansgala i Alandicas stora sal i kväll, tisdag, kl 19. Koreografi och instudering har gjorts av danslärarna Elzbieta Söderlund och Ludmila Mattsson.
Kvällen bjuder på ett blandat program med klassisk balett, modern dans, barndans, jazz- och streetdans med mera på stora scenen. Elever från alla grupper – såväl avancerade som nybörjare – visar upp höstens arbete.
I föreställningen deltar också Patrik Sundbäcks grupp Faces med ”Enigmation”, en uttrycksfull scendans med blandning av klassiskt och hip hop.
Ljussättning och ljud sköts av Bertil Andersson.Mariehamns-
kvartetten ger
dubbla julkonserter i Jomala kyrka på lördag, den 19 december. Den första konserten ges kl 16 och den andra kl 19.
Enligt körens ordförande Mikael Lagström bjuder konserten på både gammalt och nytt, kända klassiska julsånger som många vill höra, men också modernare och mera jazziga nummer. Patricia Bergroth är sångsolist och Edward Mattsson gästspelar på saxofon. Bland det som framförs finns ockaå ett stycke av Anders Paulsson för sopransax, orgel och manskör med Marcus Quarnström som solist.
Tom Björkman och Guy Karlsson är dirigenter.Tidningen Norden
i New York har
utkommit med årets traditionella julnummer, fyllt med julhälsningar från tidningens läsare bland finlandssvenska och åländska emigranter och emigrantättlingar i Amerika. För den lilla finlandssvenska veckotidningens ekonomi är julannonserna av stor betydelse, konstaterar mångårige redaktören Erik Rune Hermans.
– Tack vare julannonserna har vi inte längre kassakris, men den återkommer säkert då inkomsterna börjar tryta nästa år. Sparkapitalet har redan naggats ordentligt, skriver Hermans.
Norden har utkommit sedan 1897 och innehållet består i dag framför allt av nyheter från Svenskfinland och Åland.
Det stora problemet för tidningen är upplagan som sjunker med att färre finlandssvenskar numera flyttar till Amerika och att man dessutom har svårt att nå de nyinflyttade. Kunskaperna i svenska minskar samtidigt bland andra och tredje generationens emigranter. Dessutom inverkar höjda postavgifter också på tidningens ekonomi.
För den som är intresserad av Norden kan redaktören nås på e-postadressen: nordennews@aol.com.