DELA

kulturnotiserÅländska skolor
får bokpaket
genom samarbetet mellan Lisi Wahls stiftelse och Förbundet hem- och skola. I sammanlagt 160 skolklasser runt om i Svenskfinland väntar paket med tio nya boktitlar på nya läsare nu i början av januari. Skolor som har en föräldraförening som är medlem i Förbundet hem- och skola kan ansöka om bokpaket.
Bokgåvorna är ett sätt att uppmuntra eleverna att komma igång med läsningen och även inspirera lärarna.
Bland dem som denna gång får bokpaket finns tolv åländska klasser i nio skolor: Eckerö skola, Föglö grundskola, Kökar skola, Lemlands grundskola (fyra klasser), Lumparlands skola, Näfsby skola, Pålsböle skola, Sunds skola, Vårdö skola.Flyttningstalkan
på Sjöfartsmuseet
inför om- och tillbyggnaden fortsätter. Museichef Hanna Hagmark-Cooper hoppas att både gamla och nya frivilliga skall möta upp för att hjälpa till på tisdag, den 12 januari.
– Vi börjar kl 9 och håller på till omkring kl 15, men man får naturligtvis komma och gå som man vill. Verktyg och stora bilar får gärna medtas. Jobb åt alla intresserade, kvinnor som män, utlovas.
För mera information kan man ringa 19 930.Ännu finns det
plats på Medis
kurser i vår. Under den gångna veckan har man tagit emot anmälningar till vårens nya kurser. Många är redan fulltecknade, skriver Medis i ett pressmeddelande, men på ett flertal finns det ännu lediga platser. Vuxenutbildningsnämnden avgör redan på onsdag, den 13 januari, vilka kurser som får starta. Den som vill vill vara med på någon Mediskurs i början av vårterminen bör därför anmäla sig i början av veckan. På Medis hemsida http://www.medis.ax finns mera information om vårens kursutbud..Succéförfattaren
Alexander McCall
Smith klar för bokmässan i Göteborg i höst.
– Detta är en gäst vi har önskat oss i flera år, säger Gunilla Sandin, programchef för bokmässan. Vi vet att många av våra besökare har väntat på att få träffa Alexander McCall Smith.
Alexander McCall Smith, författare och professor, bosatt i Edinburgh. Förutom böckerna om Damernas detektivbyrå har Alexander McCall Smith skrivit om Filosofiska söndagsklubben, professor von Igelfeld och om livet på Scotland Street 44.
Bokmässan hålls den 23-26 september. Afrikansk litteratur står i fokus.