DELA

Kulturnotiser

Japansk workshop
på Föglö blir det
på torsdag, den 29 juli. Det är konstnärerna och pedagogerna Anna Sundblom och Eva-Maria Mansnerus som också tidigare under sommaren arrangerat kreativa workshops inom metall, modellteckning, lerskulptur och textil.
På onsdag blir temat Japan och då medverkar professor Noriko Thunmman, konstnär och kalligraf Hiroko Kimura och konstnär Gunnel Hillås.
Workshopen pågår hela dagen på Mellangårds i Sonboda Föglö från klockan 11.30 till 19.00.860 år av svenskhet
i Finland,
det handlar Radio Vegas programserie ”Gengång” om. På onsdag klockan 12.10 sänds det sjätte av sammanlagt åtta program och redaktörer då är Leo Gammals och Erik M. Snellman. Programmet har rubriken ”Frihet och fåfänga”.
Gengång är en serie kulturhistoriska magasin som funderar över finlandssvenskhet, men också fenomen och traditioner som kommit, gått och återkommit så länge svenskheten funnits i Finland.Den nionde upplagan
av festivalen
”Sibelius i Korpo” avslutades i söndags. Årets tema var ”Sibelius och Wien”. Temavalet bygger på att den unge Jean var en stor vän av wienklassikerna.
Tillsammans med syskonen Christian, cello och Linda, piano och Jean själv på violin spelades en stor del av Beethovens pianotrior sommaren 1887 under de nattliga musik-seanserna i salongen på Korpo gård.Andliga sånger
med Per Filip

blir det runtom på Åland när Per Filip Waldensten och hans son Per-Martin Waldensten kommer på turné. På torsdag den 29 juli sjunger den folkkära sångaren i Brändö kyrka klockan 20.00, på fredag i Kumlinge kyrka klockan 20.00, på lördag i Saltvik kyrka klockan 18.00 och den åländska turnén avslutas med en konsert i Eckerö kyrka klockan 19.00 på söndag.
Per Filip och Per-Martin Waldensten kommer närmast från en turné i Österbotten.Ulla-Maj Strand medverkar också med sång och piano samt Owe Strand på bas.