DELA

kulturnotiserAlgot Johansson
har hedrats med en
donation till Ålands sjöfartsmuseum. Museichef Hanna Hagmark-Cooper berättar att museet fått ta emot en penningdonation från Algot Johanssons barnbarn Jessica Johansson.
Det var då Algot Johanssons konto på SE-banken avslutades och delades bland hans arvingar som Jessica Johansson, dotter till Alf Johansson, valde att skänka sin del till Sjöfartsmuseets donationskonto.
– Även om det inte handlar om så stora summor så är vi på Sjöfartsmuseet mycket tacksamma både för penningbidraget och för den fina gesten. Samtidigt fick Sjöfartsmuseet även ta emot en del arkivalier tillhörande Algot Johansson, där ibland en dagbok som han fört under sin tid i Amerika, skriver Hagmark-Cooper i ett pressmeddelande.Geta bibliotek
visar handarbeten
av Anne-Maj Mattsson fram till den 18 februari. Utställningen består av tavlor och bonader, broderade med ett stort intresse och en noggrann hand. Biblioteket är öppet tisdagar 13-16 och torsdagar 16-20 men tavlorna hänger i skolans entréhall och går även att se andra tider.
Torsdagen den 27 januari kl. 18.30 hålls en programkväll på biblioteket, där man kan se tavlorna och tillika höra ett nystartat band med lärare från Kyrkby högstadium som spelar rock och blues, meddelar biblioteks- och kulturnämnden.Francois Sagans
debutpjäs får nu
premiär på Dramatens lilla scen i Stockholm. I ”Slott i Sverige” beskrivs som ett vildsint svart drama, absurd komedi och på sina ställen rena farsen.
Francoise Sagan slog igenom 1954 som 19-åring med romanen ”Bonjour tristesse”, hon var på sin tid en specialist på att skildra överklassens världsfrånvända livsstil.
Jenny Andersson regisserar och i rollerna ses: Malin Ek, Magnus Ehrner, Rebecka Hemse, David Mjönes, Hulda Lind Jóhannsdóttir och Omid Khansari.Nu skall slöjdsalen
vid folkhögskolan
byggas ut. Landskapsregeringen har beslutat sätta i gång projekteringen av en tillbyggnad av slöjdsalen för hantverksutbildningens. För att leda projektet har man utsett en arbetsgrupp med Elisabeth Rosenlöf, som ordförande, Jan Manselin, som vice ordförande, och Maria Säll-Öfverström, Glenn Nedergård, Tanja Spormann-Karlsson och Lina Nyberg-Heinilä, som medlemmar.