DELA

Körglädje besöks av estnisk kör

Mediskören Körglädje i Mariehamn gjorde för ett år sen en resa till Estland och mötte Rakvere Segakoor för konsert och samvaro. Nu är det dags för den estniska kören att komma på svarsbesök. Lördagen den 4 maj håller de båda körerna gemensam konsert i Röda Korsgården kl 18.00.
Ett blandat lättsamt program utlovas där Rakvere Segakoor sjunger bland annat poplåtar och folksånger, och Körglädje sjunger från sin åländska repertoar och låtar av den isländska reggaegruppen Hjálmar. Dessutom sjunger körerna tillsammans en åländsk-estnisk avdelning i programmet.
Körglädje bildades 2004, och bestod i början huvudsakligen av personer som deltagit i Medis kurser ”Sång för sångskraja”. Körglädje består av 48 kvinnor och män i åldern 25-82 år som sjunger trestämmigt. Kören har genomfört en rad konserter på Åland samt gjort turnéer till Sverige, Estland och Island.
Körglädjes dirigent är Åsa Isaksson, musiklärare på Medis. Hon arrangerar ofta de körverk som kören sjunger. Robert Zetterquist har de senaste fyra åren haft ansvar för körens barytonstämma och varit musikalisk inspiratör.
Fler kulturnotiser i papperstidningen!