DELA

Kontroversiell standup på Alandica

Norska Shabana Rehman är inte bara författare och samhällsdebattör. Hon är standuppare också.
Hon en av föreläsarna på Nordens instituts seminarium ”Kulturell dialog” i dag, och i kväll klockan 19 ger hon föreställningen ”For Konge og Fedreland” i Alandicas auditorium. Hon berättar om sin familjs flykt från Pakistan till Norge, och hur hon tvingades lämna Oslo på grund av hätska reaktioner på hennes framträdanden. Att vara politiskt korrekt är inget för Shabana Rehman, som bland annat poserat naken med kroppen målad i norska flaggans färger.
De senaste dagarna har hon kommenterat rättegången mot Anders Behring Breivik för norska NRK:s nätredaktion.

Kristna blåsare på väg till Åland
Kyrkans Ungdoms blåsorkester från Karlebynejden i Österbotten spelar till förmån för missionen i Jomala kyrka på fredag kl. 19.00. I orkestern ingår en sånggrupp och en flöjtduo. På repertoaren finns allt från klassisk musik till dixiejazz, folksånger och gospel.

Tv-premiär för tysk föglöfilm
Den tyska spelfilmen ”Der Rekordbeobachter”, som spelades in på Åland sommaren 2010, visas för första gången på tv den 18 maj på den tyska kanalen Das Erste.
Filmen om en pojke som vill slå rekord i att kasta smörgås spelades till stor del in på Föglö med många åländska statister. Den premiärvisades på Vikingaborg i maj i fjol.