DELA

Konsert för Amnesty


 och arbetet för de mänskliga rättigheterna blir det i S:t Görans kyrka i Mariehamn på måndag, den 27 december kl 19. Konserten som alltid hålls kring jul och nyår är den nittonde i ordningen.
– Det började med att Johanna Grüssner och Therese Karlsson kom med förslaget om att hålla en konsert till förmån för Amnestygruppen. Den konserten hölls 1992 i Jomala kyrka. Under alla år har många unga förmågor villigt ställt upp och sjungit och spelat för en publik, som verkar ha gjort konsertbesöket till en tradition, skriver Amnestygruppen.
I år får vi höra artister som varit med i många av konserterna men också nya förmågor. Johanna Grüssner arrangerar konserten. Medverkar gör: Elisabeth Ekman, Fredrik Erlandsson, Lasse Fredrikson, Emil Grönvall, Siv, Cajsa och Anders Hallbäck, Iarnród med Kim och Marianne, Tracey Nyholm, Linda Pussinen, Per-Arne Sondell, Yngve Styrström, Jakob Sundström, Aino Waller och Whatclub med Kjell Dahl, Jochum Juslin, Richard Palmer och som gäst Andreas Nyberg.
Isa Hällström inleder med att berätta lite om läget för de mänskliga rättigheterna i världen och om den åländska gruppens åtaganden. Mellan sånginslagen läser Katarina Gäddnäs brev, skrivna av barn efter kriget i Gaza.
Nästa år planerar man att ge den tjugonde konserten på Alandica.En julhälsning
från Östersocken
på Föglö kan man finna på hemsidan http://www.ostersocken.net med Horsholma Bygdekörs ”bejublade framförande” på grisfesten vid Kullholm 31 juli 2010, tipsar Sten-Anders Fellman. Texterna, som till stor del handlar om Föglös kommunikationer, har Birgitta Nyroos skrivit och hon fungerade också som körledare. För den som vill sjunga med finns texterna för nedladdning på hemsidan. Man kan också lyssna på den hyllning till midsommarstången som Hans Villiers skrivit och Mikael Rosén tonsatt.De vackraste
julsångerna får
man sjunga med i på annandag jul kl 18 i Jomala kyrka. Medverkande är S:t Olofs kyrkokör, en ny vokalensemble Laudamus, Erica Granlund, sopran, Christoffer Isaksson, gitarr och Roger Syrén, meditation. Kaj-Gustav Sandholm leder ensemblerna.
Traditionen med ”De vackraste julsångerna” introducerades 1973 av Finska missionssällskapet och har spritt sig över hela landet. I år går intäkterna från julinsamlingen till arbete för barns välfärd.