DELA

Kalle Moraeus och Bengt ”Bengan” Jansson
är, som Nyan tidigare noterat, på väg till Åland. De två spelkompisarna ger konsert på Breidablick i Finström onsdagen den 15 september kl 14. Arrangör är Norra Ålands pensionärsförening som också fått ett prjektbidrag av landskapets kulturdelegation för evenemanget.
Anmäla sig till konserten kan man göra till pensionärsföreningen på telefon 0457-343 01 54 eller 0457-094 19 20. Senast den 10 september vill föreningen ha in anmälningarna.Månadens konstnär
på Jomala bibliotek,
Matti Sjölund från Västsverige, kommer till Åland i helgen. På fredag kväll, den 27 augusti, kl 18 håller han ett föredrag i Jomala bibliotek om gammalt bruksglas. Matti Sjölund kommer att visa ett urval diabilder med glas ur sin egen samling. Han är författare till boken ”Bruksglas från 1850-1950”.
– Biblioteket serverar kaffe med dopp och besökarna kan i lugn och ro titta på Sjölunds konstverk och samtala med konstnären, berättar biblioteks- och kulturchef Gunilla Jansson.Visans vänner och
litteraturföreningen
uppmärksammar författaren Georg Kåhres födelsedag den 26 augusti med en Kåhre-afton i Sjökvarteret i Mariehamn.
Tillställningen, som inleds kl 19, hålls utomhus, men Mariehamns stad har gjort det möjligt för arrangörerna att ordna med såväl partytält som ljudanläggning.
Eivor Lindström sjunger visor till gitarrackompanjemang av Bengt Enqvist, Lasse Fredrikson sjunger till eget gitarrackompanjemang och på dragspel och bas medverkar även Hasse Grönvall och Rune Eriksson på bas.
Medverkar gör också Jonnie Listherby, Doris Ingman och Nina Westerlund . Möjligen även någon gästartist.
Utrymme ges att berätta egna minnen, läsa en dikt eller sjunga en visa, meddelar arrangörerna.Svenska Teatern
söker solister till
Björn Ulvaeus och Benny Anderssons musikal ”Kristina från Duvemåla”. Intresset för rollerna har varit stort i Sverige, men från finländskt håll har få lämnat in ansökan, noterar FNB-SPT.
– Vi har fått runt 600 ansökningar, vilket är mycket. Allra största delen kommer från Sverige. Från Finland har hittills bara kring hundra personer anmält intresse, berättar dramaturg Hanna Åkerfelt.
Sista anmälningsdagen är den 10 september.
”Kristina från Duvemåla” har premiär på Svenska Teatern i Helsingfors i februari 2012.