DELA

Kalevala och finsk kultur på Ålands museum

Kalevala och finsk kultur är tema i Ålands museum på Kalevaladagen, den 28 februari.
– Nu har du chansen att uppleva Kalevalas färgstarka personer, övernaturliga händelser, starka känslor, särpräglade humor och stor kärlek till djur och natur, skriver man i ett pressmeddelande.
Programmet som genomförs mellan kl 18 och 20 heter ”Skogens sånger: Kalevala i ord och toner”. Anna Lindén, Monika Holmström och Stäni Steinbock bjuder på Kalevala-läsning och kantelemusik. Därefter hålls öppen scen för alla som vill sjunga, spela och läsa något i finsk stil. Det blir också finsk allsång och servering av kaffe och te med karelska piroger med äggsmör. Inträdet är fritt.

Lotta Gustafsson
finns också med bland de åländska hantverkarna i utställningen ”Kraftfullt” som har vernissage i Helsingfors den 1 mars. Gustafsson deltar med stickade alster. Namnet föll bort i artikeln i torsdagens tidning.

Fyra kurser i hantverk
erbjuder Ålands slöjd- och konsthantverk under våren och sommaren.
Den 9-13 mars hålls en kurs i fritt broderi med Barbro Eriksson som lärare, den 14-15 april knivsmide med Tanja Spormann-Karlsson, den 27-29 april björkrisarbeten med Tarja Heikkilä och den 25-29 augusti pilflätning med Steen Madsen från Danmark.
Till den första kursen på listan vill man ha in anmälningar senast på måndag, den 27 februari.

Återvunnet
är temat för en utställning i Jomala bibliotek under mars. Alster till utställningen bör lämna in till biblioteket senast torsdagen den 1 mars, påminner Susy Ahlström om i ett pressmeddelande.

Isa Hällströms
akvarellutställning ”Lösgodis” på Galleri Skarpans i Mariehamn har förlängts med en vecka och kan ses i galleriet till lördagen den 3 mars.