DELA

John Kluge som kommer till Ålandmed konserten ”Änglaljus” lördagen den 4 december är också aktuell med en ny cd, ”Tonight”. Skivan som är inspelad i Los Angeles och låten ”Tonight” är skriven av Arja Saijonmaas ackompanjatör, pianisten Petri Somer. Skivan släpptes i början av november.
John Kluge beskriver ”Tonight” som en populärklassisk ballad om förälskelse och acceptans.
– ”Tonight” finns också med bland de sånger som jag sjunger vid konserten i Jomala kyrka den 4 december, berättar han.
Som Nyan tidigare noterat återkommer ”Änglaljus” nu för andra året i rad. Bland artisterna finns också sångerskan Cyndee Peters, pianisten Daniel Stenbaeck och saxofonisten Johan Stengård.
– Stengård spelar bland annat sitt fina arrangemang av ”Gammal fäbodpsalm”, säger Kluge.
I konserten medverkar gospelkören Good News under Anders Hallbäcks ledning.Årets sista
författarkväll
med Katarina Gäddnäs som värd hålls i Nordens instituts regi på Alandica onsdagen den 24 november kl. 19.30. Författaren Peter Sandström har bjudit in författarkollegan Maria Zennström.
Peter Sandström (f. 1963) är pol.kand. och journalist. Han arbetar för informationsbladet Meddelanden från Åbo Akademi och debuterade med novellsamlingen ”Plebejerna” år 1998.
Maria Zennström (f.1962) växte upp i Stockholm med en svensk och en rysk förälder. På 80-talet flyttade hon till dåvarande Leningrad och stannade i Ryssland i nära tio år. Efter att ha utbildats vid filmhögskolan i Moskva arbetade hon med spelfilm. Numera bor hon i Stockholm och är verksam som författare, kritiker och skrivarkurslärare.För många namn
kom med i artikeln
om farsen ”Liket som visste för mycket” som gästar Alandica i vår, De som medverkar är Lasse Brandeby, Carina Lidbom, Johannes Brost, Anna Norberg, Göran Gillinger, Fredrik Hallgren, Pernilla Parszyk, Nicke Wagemyr och Johan Ringström.