DELA

Johanna Grüssner sjöng i Jakobstad

Österbottens Tidning berättar att Johanna Grüssner lett en master class i jazz vid musikhuset i Jakobstad som är centrum för den finlandssvenska yrkesutbildningen i musik.
– Här finns otroligt begåvade sångare – och de vet att de är bra. Ändå finns alltid något man kan förbättra, säger Grüssner som regelbundet återkommer till musikhuset.
I lördags medverkade Johanna Grüssner också i jazzklubben Jazzoos jubileumskonsert i Jugendsalen i Jakobstad där hon kompades av Patrick Wingren, Patrick Lax och Marcus Söderström.

Två prisnominerade författare möts
på måndag, den 27 februari kl. 19, i Alandicas foajé. Författarna Hanus Kamban från Färöarna och Leo Löthman, från Åland, diskuterar i Nordens instituts regi.
Båda författarna är i år nominerade till Nordiska rådets litteraturpris. Vem som hemför segern i den litterära tävlingen kungörs i Reykjavik om en månad, den 22 mars.
Litterär värd för kvällen på Alandica är Benita Mattsson-Eklund.

En samtalskväll för vuxna ordnas
på Jomala bibliotek onsdagen den 29 februari. Samtalet skall handla om det som ligger var och en närmast hjärtat, och det betyder att ämnena kan variera stort beroende av vilka som deltar. Man riktar sig till åldrarna från 16 år och uppåt.
– Vi hoppas dock att spridningen i åldrarna blir stor och att det är både unga, medelålders och äldre som kommer, skriver bibliotekschef Gunilla Jansson i ett pressmeddelande.
Biblioteket stänger dörren klockan 19 eftersom biblioteket är litet och samtalet hålls runt kaffebordet mitt i biblioteket. Tanken är att deltagarna inte ska behöva känna sig besvärade av den ordinarie biblioteksverksamheten.
Någon förhandsanmälan behövs inte, och det bjuds på fika.
Biblioteket ordnar också seniorsurf för äldre. Det är en kortkurs den 6-8 mars kl. 15-17. Anmälningar tas emot till den 1 mars.

Jazzkvällen på dartklubben
i Mariehamn, som vi skrev om i gårdagens tidning, arrangeras fredagen den 2 mars, inte nu på fredag som det kom att stå i notisen. Vladimir Shafranov, Anna Rydén, Kjell Dahl, Richard Palmer, Tomas Tornefjell och Fredrik Erlandsson medverkar och kvällen inleds med matservering. Närmare information på telefon 0457-5244190.