DELA

Johanna Grüssner och Sanna Tahvanainengör en turné i Österbotten. På torsdag, den 18 november, är det turnépremiär i på Skafferiet at Ritz i Vasa. ”Med en ensam gitarr blandas deras världar i ett spännande möte”, heter det i ett pressmeddelande kring turnén.
Med Ulf Karlsson improviserande på gitarr läser Sanna Tahvanainen texter ut sin senaste diktsamling ”Allting är amerikanskt” medan Johanna Grüssner bygger sångbryggor med axplock från den pinfärska skivan ”Come Rain or Come Shine”.
Från Vasa fortsätter turnén till Närpes och Kristinestad för att sedan göra ett nedslag i Visby på Gotland den 27 november innan man avslutar med en föreställning på stadsbiblioteket i Mariehamn den 2 december. I Mariehamn, liksom vid de övriga framträdandena är inträdet fritt.Två åländska
konstnärer,
Keathy Ericsson-Jourdan och Nanna Sjöström visar en utställning med emaljarbeten, respektive grafik, i Österåkers konsthall i Åkersberga i Sverige. Utställningen öppnas på lördag, den 20 november, och pågår till den 5 december.Katarina Gäddnäs
berättar om sin bok
”Hem till gården med bilder av Andreas Dienert och grafisk design av Eva-Jo Hancock i Finströms bibliotek på torsdag kväll, den 18 november, kl 18.30.
Boken recenserades i Nyan onsdagen den 9 november.Föreställningen
av ”Don Pasquale”,
som mottogs i realtid i stadshuset i Mariehamn från Metropolitan i New York i lördags, samlade 130 besökare meddelar arrangerande Kulturföreningen Katrina.
Nästa operaföreställning ges lördagen den 11 december då ”Don Carlos” av Verdi står på repertoaren.
Under våren ges följande föreställningar:
n Den 8 januari kl. 20 ”Flickan från vilda västern” av Puccini.
n Den 19 mars kl 19 ”Lucia Lammermoor” av Donizetti.
n Den 23 april kl. 20 ”Capriccio” av Strauss.
n Den 14 maj kl. 19.00 ”Valkyrian” av Wagner.
Biljetter kan köpas på Katrina-kontoret vid Norra Esplanadgatan måndag-onsdag kl. 10-12, eller på Andelsbanken tre veckor före föreställningarna. oEn nolla för
mycket blev det
i rubriken och ingressen till artikeln om Ålands kulturstiftelses stipendieutdelning i gårdagens tidning. Stiftelsen delar, som framgår av själva listan, inte inte ut drygt 460.000 euro utan drygt 46.000.