DELA

Horners kärlekshistoria blev fotoutställning

För tio år sedan reste fotografen Andy Horner, till vardags lärare på Ålands folkhögskola, runt i Sverige ”med bilen som sovrum och kontor och en gammal storformatskamera som sällskap”. Och längs vägen blev han kär i Sverige, ”från Lapplands kalfjäll till Skånes lummiga bokskogar; från västkustens saltstänkta skär till kunglig prakt i Stockholm, ”Nordens Venedig”.
Resan inspirerade honom till utställningen ”Sweden panorama” med femton stycken två meter långa panoramabilder. De visas på Bottenhavets naturfoto i Kristinestad till den 15 oktober. Panoramabilderna kan också ses på sajten swedenpanorama.seBra säljstart för Ulla-Lena Lundbergs nya
Försäljningen av Ulla-Lena Lundbergs nya roman ”Is” har börjat mycket bra i Finland.
– Strålande, säger förlaget Schilds & Söderströms informationschef Elisabeth Jansson.
Hittills har runt tusen exemplar gått ut till bokhandlare i Svenskfinland. Ett annat förlag, Teos, ger ut den finska översättningen som släpptes samtidigt. På Akademiska bokhandeln toppade Lundberg i går försäljningslistan för skönlitteratur på svenska före pocketutgåvan av Camilla Läckbergs ”Änglamakerskan”. På den finska sidan var det bara Sofi Oksanens nya roman ”Kun kyyhkyset katosivat” som sålde bättre än Lundberg.
Fler kulturnotiser i papperstidningen!