DELA

Hogwart-holk vann första prisHogwart-holken vann första pris i den omröstning som genomfördes i samband med Nordens instituts utställning Strandholkar. Utställningen var institutets gåva till den 150-årsfirande staden. I utställningen på Strandpromenaden deltog sju inbjudna konstnärer med medhjälpande barn. Skisserna till holkarna ställdes ut på Bagarstugan.
Den vinnande holken hade gjorts av Minna Öberg och André Öberg. Andra pris gick till holken Fancy Pants Marstad Inn av Kjell Ekström och Axel Eriksson. Bland de röstande prisbelönades Lena Isaksson-Ahlskog, Kerstin Håkans och Inger Hagström-Johansson.
Sommaren 2012 ställs holkarna ut på Ålands Jakt- och fiskemuseum och följande sommar i Degerby.Medis stora
startvecka

infaller den här veckan. Hela 122 nya kurser startar på en och samma vecka. Hittills har 2.619 personer anmält sig och fått kursplats på kurserna i Mariehamn och på fasta Åland medan 408 personer står på väntelista. Medis tar fortsättningsvis emot anmälningar till höstterminen. Det finns alltså ännu kurser som inte är fulltecknade och kurser som kanske inte kan starta på grund av för få anmälningar.
Under de dryga två veckor som gått sedan anmälningsstarten har man på Medis registrerat hela 568 ”nya” kursdeltagare, sådana som inte har deltagit i någon Mediskurs under de senaste tre läsåren.En ny bok av
Pernilla Lindroos
släpps under skördefesten den 16-18 september på stall Twilight i Lumparland.”Det är lättare att vara lycklig om man är glad” heter boken som kommer på nya förlaget BQK med Anni Brandt som förläggare.

I ett pressmeddelande beskrivs boken som ”en vackert illustrerad bok om funderingar, tankar berättade av Pernillas alter ego Ankan”.Marc Svahnström
medverkar när
Lilla Teatern i Helsingfors i höst sätter upp Neil Simons komedi ”Omaka par!” Premiär är det den 3 november.