DELA

Hammarlands-vimpeln har

funnit sin första köpare.
Britta Bergman från Sålis hade länge saknat en ny vimpel och fick se en notis i tidningen att Hammarland skulle få egen med vapnet på, som tagits fram i och med jubileumsåret, berättar bibliotekarien Ann Österman, och passar på att göra reklam:
– Vimpeln finns nu till salu i biblioteket och i kommunkansliet. Det finns 3 meters för 15 euro samt 12 meters.för 35 euro till salu. Visst är den vacker!

Ung salong introduceras
av ungdomsbyrån och kulturbyrån till Mariehamns stads jubileumsår. Idéen kläckte av Maria Törnqvist vid ungdomsbyrån.
Så här presenteras den i ett pressmeddelande:
Tanken är att salongen skall bli årligen återkommande och ett forum för unga begåvade konstnärer, designers, konsthantverkare att visa upp sig.
Ung Salong visas 28 mars – 11 april i Mariehamns stadsbibliotek.
Salongen är öppen för alla ungdomar 12-25 år som är bosatta på Åland. Till nästa år öppnar vi antagligen upp det hela att gälla även för alla som har någon slags Ålandsanknytning. Många unga studerar ju i Sverige och på fastlandet.
Alla som skickar in verk får med minst 1 verk. Resten väljs ut av en jury bestående av Jonas Wilén, konstnär och Mariehamns kulturstipendiat 2011, Jan-Marco Rumander – ungdomsbyråns konstkunnige, Lars Midbjer – kultursekreterare, och Annica Andersson – Kulturförvaltningens konstkunniga.
Elektronisk anmälningsblankett finns på www.bibliotek.ax. Annars finns anmälningsblanketter att hämta i Mariehamns stadsbibliotek.
För grafisk formgivning står Johnny Westerback, Kulturförvaltningen.

Textilhantverkaren Ann Granlund
visar sina handtryckta textilier i en utställning i Helsingfors på Hanaholmens kulturcentrum den 5 till 30 mars. Medarrangör är landskapsregeringen.
Nu på lördag kl 12-16 har hon en workshop med textiltryck för barn, under den pågående Nordiska vinterdagen.
– Hanaholmen har fina utställningsutrymmen och är ett trevligt utflyktsmål, hälsar Ann Granlund.