DELA

Hägerstrand nominerad för årets radiolåt

Peter Hägerstrands låt ”Marie Michelle” från hans senaste skiva ”Och jag hör musik” har spelats en hel del på finlandssvensk radio.
Den är en av tio låtar som har chans att bli ”årets radiolåt i Svenskfinland” i en tävling som ordnas i samband med musikevenemanget Musik & Talang i Vasa den 21-22 september.
Indiebandet Cats On Fire som spelade på årets Island in the Sun-festival på Jurmo har nominerats för låten ”After the Fact”, och Rockoffakten X3M feat. Pandora för ”Drottningen av Åland”.
De andra kandidaterna är Fredrik Furu (Om Du Bara Vill), Jerry Lindqvist (Lucy, You Don’t Sing Anymore), Mikko Sipola (Stuck Inside My Head), Sturm und Drang (Molly The Murderer), Jesse P & Redrama (Måndag Till Söndag), Ronya (Hyperventilating) och Satin Circus (Peach Party).
Röstar gör man på sajten musiktalang.fiNordenswan möter läsare i Jomala
Författaren Sonja Nordenswan är gäst på Jomala biblioteks kulturafton onsdagen den 19 september.
Nordenswan som bor i Mariehamn romandebuterade med ”Stina och herr Saltarello” 2007. Hon följde upp det med ”Blues från ett krossat världshus” och ”Zimbardien”, som nominerades till Nordiska rådets kulturpris 2010.
– Sonja Nordenswans böcker handlar om människor som av en eller annan anledning tillhör de kantstötta i samhället men som ändå kämpar på för att finna sin plats i tillvaron, skriver bibliotekschefen Gunilla Jansson i sin inbjudan.
– Värme och medmänsklighet genomsyrar berättandet och det positiva lyser klart i allt det mörka.
Fler kulturnotiser i papperstidningen!