DELA

Greta Sundström gästar i dag

Mariehamns kulturbyrås programserie ”Kultur på dagtid” i Röda Korsgårdens sal.
Greta Sundström är välkänd för den åländska publiken. Hon har länge framträtt med musik på dragspel och också med visprogram. År 2003 gav hon ut sin första dragspelsskiva och i år har hon kommit med sin femte skiva. Den har fått namnet ”Håll alla dörrar öppna” och är hennes första sångskiva. I framträdandet på Röda Korsgården bjuder Greta på både visor och dansmusik.
Programmet inleds kl 14 och entrén är fri.
Nästa program i serien – lördagen den 30 oktober kl 13 på stadsbiblioteket – blir en romanskonsert med Elina Granlund och Britta Lovén, båda studerande på Kungliga musikhögskolan i Stockholm.Anna-Lena Laurén
och Imbi Paju
kommer till Nordens instituts Orden i Norden på Alandica den 20 oktober kl19.30. Både Anna Lena Laurén och Imbi Paju är författare och utrikeskorrespondenter. De kommer att samtala om att arbeta som utrikeskorrespondent, om baltisk historia, om synen på det gamla Sovjet och Ryssland idag, om medias makt och så en hel del skratt och tårar.”
Litterär värd för kvällen är Katarina Gäddnäs.Mörker och spöken

är tema vid den sagostund som hålls i kommunbiblioteket i Finström på fredag, den 15 oktober. Sagostunden inleds kl 10, skriver biblioteket i ett pressmeddelande.