DELA

Glenn Millers orkester lever uppi en nordisk version som sedan i somras leds av den svenske orkesterledaren Jan Slottenäs. När Slottenäs fick erbjudandet av Glenn Miller Productions att på licens spela under Glenn Millers namn avvecklade han omedelbart sitt eget internationellt kända storband Jan Slottenäs Orchestra och turnerar runt om i Norden.
Tre konserter är inbokade under mars månad i Finland: den 10 mars i Åbo Konserthus, den 11 mars i Sibeliushallen i Lahtis och den 12 mars i Finlandiahallen Helsingfors.
– Men detta är bara en början. Det kommer att planeras in många fler konserter i Finland längre fram, skriver man i ett pressmeddelande från orkestern.
Det är Glenn Miller Productions Inc. i USA som utser de orkestrar som med ensamrätt inom vissa regioner får spela under Glenn Millers namn. Endast fyra sådana orkestrar existerar i världen och har tillgång till mer än 1.500 originalarrangemang i Glenn Millers efterlämnade notbibliotek.Rasmus
Westerback

skall hålla en fotoutställning i Jomala bibliotek under februari. Tisdagen den 1 februari kl. 18-20 är det vernissage på utställningen som fått namnet ”Märken”.
Rasmus Westerback är bosatt i Jomala med fru och två barn. Han kallar sig själv en hobbyfotograf som sen början på 1990-talet ”hittat motiv både här och var enligt livets och årstidernas växlingar”. Westerback söker hela tiden nya motiv och utmaningar inom fotografin.
Utställningen kan ses under bibliotekets öppettider.Hugo Simberg
och Niemenlautta
gård står i centrum för den utställning som öppnas på Didrichens konstmuseum i Helsingfors den 12 februari. Konstnären Hugo Simberg tillbringade nästan alla av sitt livs somrar på släktgården Niemenlautta vid Viborgska viken. Niemenlautta var en stark inspirationskälla för Simberg då han förevigade dess omgivning och människor i sina verk.
Utställningen pågår till den 28 augusti.