DELA

Gitarrkonsert på slottet

Gitarrvirtuosen Christoffer Isaksson ger en klassisk sommarkonsert i Kastelholms slott inkommande söndag kl 19.
Christoffer har just avlagt kandidatexamen i klassisk gitarr vid Sibelius-Akademin och slottskonserten är ungefär samma som han framförde på examenskonserten.
– Det blir allt från Bach till modernt och lite eget material också, säger han.
Konserten är gratis men programbladet kostar tio euro.


Intermezzokören sjunger inför Italien
Intermezzokören ger konsert inkommande fredag kl. 19.30 i S:t Görans kyrka. Konsertprogrammet är det samma som kören uppför i Florens, Italien dit den far på turné i slutet av september.
Repertoaren består av en del med sakrala sånger, av bland andra Anton Bruckner och Otto Olsson, och en del med profan körmusik. Bland annat har koristerna övat in några italienska sånger och nordisk körlyrik. Publiken får också höra både manskörssång och damkörssång. Dessutom bjuder Patricia Bergroth och Lasse Fredrikson på duett då de sjunger Benny Anderssons ”O klang och jubeltid”.
Intermezzokören är en blandad kör som består av cirka 40 körsångare och dirigent är Guy Karlsson.
Vid konserten säljs ett programblad för femton euro för att finansiera Italienresan.


Se folkdans på Torggatan
Folkdansarna på Åland har gått kurs i norska danser och i helgen får man nu besök av en folkdansgrupp från Norge, Huldraringen, från Röyken söder om Oslo.
Alla som är sugna på att se på folkdans har chansen på lördag, 26 maj. Då kommer nämligen gruppen att uppträda på Torggatan i Mariehamn cirka klockan 12.30.