DELA

Gitarrkonsert i St Görans kyrka

Gitarristen Christoffer Isaksson ger en konsert på torsdag, den 12 juli, kl. 20.00 i St. Görans kyrka. Bland annat framför han sitt eget stycke ”Åländsk Svit”.
– Jag har arrangerat tre kända åländska melodier och lagt ihop dem med eget förspel och avslutning. Tonspråket i de olika styckena varierar. Preludiet och finalen är kanske de mest lättlyssnade. Kom, kom är skriven i typisk dissonant spansk stil medan Sommarpsalm och Vem kan segla är en aning jazzinfluerade.
Förutom gitarrstycken spelar han också ett pianostycke,” Sonatin i g”, som han själv komponerat.
– Verket är skrivet i en modern fritonal stil med tvära tonartsbyten och mycket kromatik. Första och tredje satsen är mer aggressiva medan den andra satsen är lite av en blandning mellan Chopin och Debussy, i annorlunda harmonik, beskriver han det stycket.
Gitarrmusik av italienska Mauro Giuliani, paraguayske Agustin Barrios och japanske Toru Takemitsu står också på programmet. I stycket ”Concierto de Aranjuez – Adagio” av spanske Joaquin Rodrigo ackompanjeras Isaksson av Emanuele Ferrari på piano.
Christoffer Isaksson är 22 år och blev musikkandidat vid Sibelius-Akademin i Helsingfors i vår. I höst fortsätter han med magistersstudier.
Fler kulturnotiser i papperstidningen!