DELA

Folkkära visor i Eckerö och Jomala

Thomas Enroth och Helene Nyberg kommer till Åland och gör två konserter, i Eckerö kyrka 27 juni och Jomala kyrka 28 juni. Båda konserterna börjar klockan 19.
Helene Nyberg har spelats mycket på Radio Vega med sången Till en fader, skriven av Lasse Berghagen. På de åländska konserterna blir det sånger av Berghagen och Thomas Enroth. Det blir andliga visor som kanske inte direkt associeras med kyrkan men ändå har ett andligt budskap.
Både Enroth och Nyberg ska också turnera med Berghagen i sommar. De uppträdde i Mariehamns kyrka tillsammans med Sten Nilsson förra året.

Renässansprogram i Kastelholm
Den 27 juni uppträder lutenisten, alltså lutspelaren, och renässanskännaren Pierre Nordahl tillsammans med sin dotter Lovisa Nordahl i Kastelholms slott. Pierre Nordahl spelar till vardags med Romeo och Juliakören på Dramaten i Stockholm.
Hela programmet på Kastelholm kretsar kring Erik XIV. Det blir musik från renässansen och berättande om vad musiken betydde för renässansmänniskorna och deras liv. Erik XIV:s liv belyses ur olika vinklar, och det är enligt pressmeddelandet lätt att se kungens liv som ett renässansdrama som Shakespeare hade blivit sugen på att skriva om.

Hantverk och konst på Skarpans
Galleri Skarpans i Mariehamn inbjuder till vernissage den 28 juni klockan 18.00. Galleriet ställer ut både konsthantverk och målningar. Amanda Chanfreu gör armband i makramé. Heidi Eklund visar möbler och möbeldesign. Mia Englund ställer ut keramiska skulpturer, medan både Pernilla Hurme och Bo Söderlund är målare.
Utställningen pågår till och med den 28 juli.
Fler kulturnotiser i papperstidningen!