DELA

Flaubert blir film på Åland

De holländska filmskaparna Mieke Bal och Michelle Williams Gamaker spelar in en film baserad på Gustave Flauberts klassiker Madame Bovary på Åland. Inspelningen är ett samarbete med galleri Kakelhallen. Åländska Mervi Appel är inspelningens producent.

Filmen är en fortsättning på de två filmskaparnas utforskanden av det som aldrig upphör att tystas ned i det samtida samhället. Tidigare filmer har kretsat kring migrationsteman: immigranters olaglighet, påtvingade identiteter, fördolda kulturella förändringar och det privata livets skörhet. I den nya filmen ifrågasätts galenskap som den sista gräns som separerar människor som lever i samma sociala sammanhang.


The PeeGees till
festival i Helsingfors

Åländska folkmuikbandet The PeeGees hör till artisterna på världsmusikfestivalen Etno-Espa 2012 i Helsingfors. Gruppen uppträder på esplanadens scen i Helsingfors centrum idag klockan 16.30. Medverkande vid det här tillfället är Anton Johansson, slagverk, Julia Johansson, kontrabas och femsträngad fiol, Filip Karlström, gitarrer, Ida Kronholm, femsträngad fiol och fiol och Zaida Ponthin, fiol.
Etno-Espa är en cityfestival som pågår mellan 6 och 23 augusti och erbjuder konserter med artister som Baltic Crossing, Saaga Ensemble, Suvi Oskala duo, Akkajee mfl. Det här blir första gången The PeeGees som grupp uppträder i huvudstaden.


Flera röster
till körfestival
Den åländska kören Flera röster åker inkommande helg på a cappellafestival i Stockholm. Under festivalen ska kören delta i flera olika övningstillfällen med bland andra Clare Wheeler och Jim Daus Hjernøe, två internationellt kända körpedagoger. Den ålandsbekanta kören Nordic Voices kommer också att sjunga med Flera röster.
Under helgen hålls konserter med olika körensembler, och Flera röster ska själva ge en konsert klockan 13.30 på fredagen i Kulturfyren på Skeppsholmen.