DELA

Eric Amarillo spelar på Kino

På torsdag stiger Eric Amarillo upp på scenen på Kino. Amarillo som blev känd för sommarhiten ”Om sanningen ska fram” spelade på sommarens Rockoff och kommer nu tillbaka till Mariehamn.
– Det är hans första gig i år, berättar Patrik Simolin, dj på Kino och kompis till Eric Amarillo.
Kino har hittills haft livespelningar med några mindre akter men Simolin säger att det i fortsättningen blir även fler kända artister.

Arbetsstipendier till åländska författare
Flera åländska författare har tilldelats arbetsstipendier av Finlands svenska författareförening. Katarina Gäddnäs får 18.000 euro och 12.000 euro var går till författaren Leo Löthman och poeten Carina Karlsson samt författaren, Hufvudstadsbladetjournalisten och sommarålänningen Staffan Bruun.
Dessutom får författaren Sonja Nordenswan ett stipendium på 6.000 euro.

Åländska texter ges ut i Tyskland
Den tyske författaren och seglaren Klaus Timm från Hamburg har tillsammans med den åländske poeten och fiskaren Karl-Erik Bergman skrivit en bok som ska heta Kustfiskare. Boken ges ut både på svenska och tyska.
– När jag började skriva en egen biografi slog det mig att jag måste använda mig av Karl-Eriks texter, säger Klaus Timm.
Timm är till vardags arkitekt och konstnär. Han var under många år bosatt i Täktom utanför Hangö. Boken ska utkomma under april månad.

Akvarellkurs ställer ut i gallerian
Deltagare i Medborgarinstitutets kurs i akvarellmålning ställer ut verk på kafé Tårtbiten i Torggallerian. Deltagarna har målat i flera år.
Temat för årets utställning är vägar. Verken fångar temat i olika ljus och miljöer och på olika platser i världen. Närmare 20-talet verk av ett tiotal konstnärer ställs ut.
Utställningen öppnade den 30 mars.

Motorsågsmusik på museet
Ålands motorsågsmusik visar sin video en extra gång på Ålands museum. Videon visas den 7 april klockan 14.30.
Två av filmens producenter och medverkanden, Stäni Steinbock och Kari Niskanen, kommer att närvara vid visningen. Judit Deáki, som spelar huvudrollen i filmen, finns också på plats.
Filmen kan beskrivas som en surrealistisk historia om en kantor som försöker göra sitt vanliga arbete när allt annat inte är som det brukar.