DELA

En kväll med Atos i Kvarnbo

I kväll onsdag arrangeras ”En kväll med Atos” i Kvarnbo på Johannas café, före detta Husmodersskolan.
Det är samling vid Atos grav i Kvarnbo klockan 19.00 och sedan vandring några hundra meter ner till Johannas café.
– Där berättar författaren Christina Andersson om sin goda vän Atos Wirtanen. Vi får även lyssna till Atos på en intervju gjord 1971 av Ghita Barck i Finlands rundradio. Programmet heter ”Min mening om livets mening …”, skriver arrangörerna Saltviks bibliotek och PQR i ett pressmeddelande. qAkvareller visas
i Saltviks bibliotek
Gunnie Jansson visar nya alster inom akvarellmåleriet på Saltviks bibliotek fram till slutet av juni. Målningarna har teman som de fyra årstiderna, abstraktioner och färgharmonier och rörelser i vår natur, bland annat människor och djur.
Vernissage 14 maj kl. 19.00. qVårsalong
till torsdag

Det är ända fram till torsdag kan man besöka Medis vårsalong med utställda alster från årets kurser. Fel dag angavs i gårdagens tidning. qElina Granlund
sjöng Förklädd gud

I söndags uppträdde Elina Granlund tillsammans med Uppsala vokalensemble i Uppsala konserthus då Förklädd gud uppfördes. Upsala Nya Tidning skriver i sin recension bland annat: ”Orkestern och kören gjorde en förnämlig prestation tillsammans med de båda solisterna Anton Ljungqvist och Elina Granlund som inlevelsefullt tolkade sina partier.” qKlassiker visas
på Finströms bibliotek

Under maj månad kan alla biblioteksbesökare i Finström få en inblick i hur eleverna i Källbo skola arbetet med klassiker under det gångna läsåret.
Med fotografier och ”arbetsprover” bjuder eleverna in till en levande och spännande resa i klassikernas värld.
Årskurs 1 har tecknat och gjort dockteater. Årskurs 2 har skapat skuggteater medan årskurs 4 visar sagoböcker som de själva skrivit och tillverkat. Årskurs 5 berättar med hjälp av fotografier om skådespelet Snövit och de sju dvärgarna. Årskurs 6 har dokumenterat sin uppsättning av musikalen Rock’n Rollers Club.
Utställningen kan ses under bibliotekets öppettider måndag-torsdag kl 12–20. qSkrivarkurs med
sjöfartstema

Föreningen Bokanjärerna arrangerar tillsammans med Katarina sjöfartsklubb och Sesnus studieförbund en skrivarkurs för ”havets kvinnor och män”. Kursen riktar sig till personer med erfarenhet av sjöliv som vill omvandla sina minnen till skönlitteratur eller skribenter som tänkt ut en fiktiv historia i saltstänkt miljö.
Kursen arrangeras på Söder i Stockholm 10 september, 19 september, 19 november, tjugonde november och 22 januari. Kursledare är Helga Härle.
Information och anmälan till Sensus, telefon 08-615 57 57 eller via hemsidan www.sensus.se/stockholm.skrivande. q