DELA

En indierappare och en äcklig standuppare

En indierappare och en äcklig standuppare
kommer till Bastun på fredag.
Skånska rapparen Critical bor numera i Stockholm. Han har turnerat i Kina och Hong Kong med gruppen Justice League. Han har också samarbetat med rappare från bland annat Kanada, Kamerun och Ryssland, och fått sina videos visade på tv i Sverige och Finland – allt utan skivkontrakt.
– Han har tagit sig jorden runt genom att sälja plattor från sin ryggsäck, meddelar Ålands radio-redaktören Adam W Zetterqvist, som är arrangör och konferencier på Bastun på fredag.
Zetterqvist rappar själv då och då under namnet Hospitalet Umeyo.
Anders Celin har varit med och skapat klubben Bungy Comedy som blivit en plantskola för svenska standuppare. Många radiolyssnare anmälde honom till granskningsnämnden 2006 efter att han skämtat om downs syndrom i monologen ”Ta inte allt ni hör på alltför stort allvar”. Sedan dess har Celin medverkat i Stockholm Live på SVT och turnerat i Sverige.
– Jag turnerade själv med Anders Celin i svenska Norrland och han är någonting alldeles extra på scenen. Ibland skäms man nästan över att man skrattar åt honom men han är brutalt rolig och han brukar även få den mest politiskt korrekta personen till asflabb.