DELA

Djungelbandet kommer till Ålandoch ger en ”miljösmart” föreställning i Idrottsgården i Mariehamn söndagen den 30 januari kl 16. Det är en svängig musikföreställning där man blandar akustisk musik med inspelade bakgrunder. Stor vikt läggs vid såväl bra ljud som spännande miljö.
I den miljösmarta föreställningen sjunger man bland annat om att vi måste sortera mera, att vi skall vara rädda om djur och natur, att vi har jorden bara till låns. De aktuella klimatfrågorna tas också upp.
Djungelbandet har sitt ursprung i södra Sverige och man har turnerat i hela landet under flera år. Bandet består av Jörgen Lundberg, Bengt Palm, samt Stefan Hedlund.
Arrangerar föreställningen i Mariehamn gör föreningen Joker Dart i samarbete med en rad lokala sponsorer. Biljetter kan köpas på Lekplaneten, Sparhallen och Andelsbanken.Fler bokläsare
får plats på Lappo
meddelar Ålands litteraturförening som arrangerar en bokhelg på gästhemmet Pellas på Brändö Lappo den 28 till 30 januari.
– Vi läser egna böcker eller lånar från bibliotek. Vi tar promenader och har kvällsmys med bokprat för den som har lust, säger Kiki Alberius-Forsman i arrangörsgruppen.
Priset för helpension är 159 euro. Anmälan görs på kikis@aland.net eller 0457 530 08 76.Franska på Medis
och i Frankrike

erbjuds nu i en kombinationskurs på ”lätt fortsättningsnivå”. Enligt ett pressmeddelande från Medis riktar man sig till personer som vill läsa franska i åtta veckor på medis för att sedan åka till Aix-en-Provence i Frankrike för en veckas intensivkurs med sina kurskamrater och andra språkstuderande. Intensivveckan ordnas av Internationella skolorna, och undervisningen sker på franska av infödda lärare.
– Kursen passar bra för den som vill förena nytta med nöje, lära sig språk och uppleva Frankrikes språk och kultur på plats.
Kursledare för Mariehamnsdelen är Boubakar Sangaré, som också kommer att hålla ett föredrag om Frankrike på Medis i vår.Anmälningarna
till Konstrundan
2011 började tas emot i måndags, den 17 januari. Den fjärde Konstrundan arrangeras sista helgen i juli. Samtliga konstnärer, formgivare och hantverkare anmäler sig elektroniskt via projektets hemsidor, www.konstrundan.fi där mera information också finns tillgänglig.
Åbolands hantverk är huvudman för projektet, åländska samarbetspartner är: Ålands konstförening och Ålands slöjd och konsthantverk.