DELA

Det fulaste föremålet



i Ålands konstmuseums utställning ”Ful? Snygg? Fulsnygg?” har nu utsetts. 231 röster avgavs i omröstningen under den tid som utställningen visades i Ålands museums entrégalleri. Vinnare blev föremål 5, en sparbössa i form av en man, inlämnad av Marianne Reymers. Hennes egen motivering var: ”Jag har aldrig sett något fulare i prydnadsväg”.
Det lottades även ut ett pris bland de som varit med och röstat och vinnare blev Lars Johansson.



Pianomatiné
bjuds det på
på söndag, den 21 november, kl. 15.30 i Ålands musikinstituts konsertsal. Både små och stora pianoelever framträder med musik av bland andra Bach, Beethoven och Schubert, samt ”allehanda spelboksbitar”. Inträdet är fritt och i pausen blir det kaffeservering.



Viscafé med
gruppen Envisa
arrangerar Sunds ungdomsförening på Klippan i Sund på söndag, den 21 november, kl. 13.30. Sångarna i Envisa bjuder på visprogram och även en del allsånger ingår. Föreningens sekreterare Sonja Winé berättar att det viscafé med Envisa som hölls på våren blev så populärt att man nu kommer igen. Kaffe med tilltugg ingår i entrén.



Péter Marosvári
ger orgelkonsert
i S:t Görans kyrka i Mariehamn på söndag, den 21 november, kl. 19. Petér Marosvári kommer från Nyslott och ursprungligen från Ungern. Han tillträder som domkyrkoorganist i Uleåborgs församling från 2011. Marosvári blev inspirerad av Rhoda Scott, vilket väckte hans orgelintresse och han är i dag en framstående och känd organist som spelar både klassiskt och jazz.
I konserten bjuder han på musik av John Stanley, Johann Sebastian Bach, Jean Françaix, Johannes Matthias Michel, Rhoda Scott, Barbara Dennerlein och Noel Rawsthorne. o



Ålands
kulturdelegation
fortsätter att hålla kommunmöten. På måndag, den 22 november. Kl. 18.30 informerar delegationen i biblioteket i Lemland.