DELA

Den sista cigarren på skärgårdsturné

Teaterföreningen i Mariehamns höstpjäs ”Den sista Cigarren” av Bengt Ahlfors i regi av Synnöve Westerberg mottogs väl av publiken och det var fullsatt på alla 10 föreställningar. Därför har nu Teaterföreningen beslutat sig för att åka ut på en kort turné i den åländska skärgården, meddelar ordförande Maria Mäntylä i ett pressmeddelande.
Fredagen den 13 januari kl. 19.00 spelas pjäsen på Sunnanberg på Sottunga och lördagen den 14 januari kl. 19.00 på Kökar skola.
I pjäsen medverkar Maria Mäntylä, Jan-Erik Berglund, Kenneth Johans och Erika Gustavsson.Arbetsgrupp tillsätts
för Modellstaden

Stadens kulturnämnd tillsätter en arbetsgrupp som får i uppdrag att undersöka en permanent placering och lösning för Modellstaden.
I protokollet konstaterar kulturnämnden att inget hänt i frågan ”trots att nämnden under sin mandatperiod har gjort propåer och ärendebehandlingar om Modellstaden”. Man skriver också ”Kulturnämnden anser att frågan om Modellstadens permanenta placering måste få en slutlig lösning. Nybyggarne har lagt ned ett fantastiskt och helt ideellt arbete kring modellerna.”
Kulturnämnden konstaterar att hyresavtalet med Mariepark, där Modellstaden idag är inrymd, är tidsbundet och avtalet upphör under 2012.
Ett förslag till lösning av Modellstaden är en paviljong ritad av Folke Wickström. qSödra Finströms
spelmän ger konsert

Annandag jul, den 26 december, klockan 19.00 ger Södra Finströms spelmän en instrumental konsert i Finströms kyrka.
– Programmet är inte en traditionell julkonsert utan består av en blandning av folkmusik och klassisk musik skriver man i ett pressmeddelande.
Medverkande är Elina Jansson, Emelie Eriksson, Matilda Koskinen, Inga-Lill Abrahamsson, Dan Eriksson, Evelina Koskinen, Ann-Christin Eriksson, Jennifer Schönberg och kantor John-Adam Sjölund. På repertoaren finns musik av bland andra J. S. Bach, Jon-Erik Öst, Aulis Sallinen, Fr. Seitz som framförs på fiol, nyckelharpa och orgel.
Inträdet är fritt. qDemonstranten
– årets person 2011

”Demonstranten” har utsetts till årets person 2011 av amerikanska tidskriften Time.
– Massiva och effektiva gatuprotester blev för exakt ett år sedan plötsligt det som definierar vår tid, skrev tidskriften på onsdagen.
Time har utsett årets person (tidigare årets man) sedan 1927. I fjol utsågs Facebook-grundaren Mark Zuckerberg till årets person. Året innan var det USA:s centralbankschef Ben Bernanke och 2008 USA:s president Barack Obama, enligt FNB.