DELA

Den gode Christer Karlsson gästade

utställningen ”På spaning efter godhet” i Ålands museum i helgen.
Christer Karlsson är grundare av organisationen KRIS, Kriminellas revansch i samhället, och en av dem som i utställningen tas upp som exempel på människor som anses vara goda eller har utfört god handlingar.

Stormskärs Maja del 3 och 4
visas i Vårdö bibliotek i skolan på torsdag kl 19.00. Om någon vill ha en resumé av tidigare avsnitt kan det ordnas, meddelas det.

Mumindalens invånare och
personligheter står i fokus i Geta bibliotek på torsdag kl 18.30. Det är Kjell Andersen som berättar och både liten som stor är välkommen.

Musik av många olika slag bjuds
det på när Alandia Strings i samarbete med Stockholms Kulturskolans Sinfonietta håller en konsert i Alandicas musiksal på lördag kl 15. Repertoaren innehåller allt från filmmusik, folkmusik, kubansk musik till klezmermusik.
– Under fredagen och lördagen kommer de båda orkestrarna att öva tillsammans och umgås. De åländska elevernas familjer är värdfamiljer åt eleverna från Stockholm och samma koncept blir det under Alandia Strings svarsvisit senare i år.
– Sinfoniettan är en blås- och stråkorkester och det är cirka 40 musiker som uppträder på konserten. Sinfoniettan ser fram emot sitt Ålandsbesök och vi hoppas på en fullsatt musiksal, berättar verksamhetsledaren Birgitta Bergman-Jansson.

En musikstund med musikanter
och sångare i Södra Finström ordnas det i Karl-Ers i Bjärström på söndag kl 15.00.
Efter programmet serveras soppa, hälsar arrangerande Södra Finströms byalag.

J.S. Bachs födelsedag
firas med orgelkonsert i Jomala kyrka på måndag kl 19.00 då Kaj-Gustav Sandholm spelar orgelmusik av ”den femte evangelisten”, berättas i ett pressmeddelande.
”Födelsedagsgåva” kan lämnas till insamlingen Gemensamt ansvar.